Društvo

„GOSPODO U VLADI, TO NIJE POŠTENO“ Deminarima svakodnevno GLAVA U TORBI, zatražili povišice

Sindikat uprave RS zahtjeva od Vlade RS raspakivanje zakona o platama kako bi se svim zaposlenima u upravi povećale plate.

Ovo za Srpskainfo kaže predsjednik Sindikata uprave RS Božo Marić koji ocjenjuje kako je “država ispala nekorektna prema deminerima u Civilnoj zaštiti Republike Srpske”.

Loading...

– Prihvaćeno je da 3.800 policijaca u MUP Republike Srpske bude uvećana plata za deset odsto po osnovu otežanih uslova za rad. Recimo, policajac koji čuva neku zgradu ima tu naknadu, a deminer koji svaki dan ulazi u minsko polje i kojeg jedna greška košta života, nema nakandu za otežane uslove rada – objašnjava Marić.

On kaže da demineri deset godina primaju istu platu.


Božo Marić

Po njegovim riječima, Sindikat traži da najniže primanje za sve zaposlene u upravi bude najniža plata koja sada iznosi 450 KM, plus topli obrok i jedna dvanaestina regresa.

-Dakle, mi tražimo povećanje za sve u upravi, a ne da se ide selektivno po sektorima – navodi Marić.

Na konstataciju da poslodavci tvrde da neće biti prostotra za povećanje plata u privredi ako se povećaju plate u javnom sektoru, Marić kaže da u budžetu ima para za povišice i da se to može uraditi “pravičnijom i pravilnijom raspodjelom novca”.

– Iz budžeta RS se izdvajaju desetine miliona maraka za privremene i povremene poslove koje državni službenik pripremi, a onda dođe neki ekspert iz neke komisije i samo to potpiše. A prima honorar u visini godišnje plate tog službenika. Izvinite gospodo u Vladi, ali to nije pošteno – navodi Marić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!