Banjaluka

Konačna odluka: Krupa na Vrbasu protiv hidroeletktrane! (FOTO)

Savjet Mjesne zajednice Krupa na Vrbasu večeras je rekao NE gradnji hidroeletktrane Krupa niska.

Potvrdio je ovo u izjavi za Elta televiziju, predsjednik Savjeta ove banjalučke Mjesne zajednice Dragan Grbić. On je napomenuo da je javnost već mogla čuti da se Savjet ove mjesne zajednice protivi realizaciji ovog projekta, ali da je to večeras ozvaničeno na sastanku Savjeta MZ.

Loading...

Dok su u zgradi u kojoj je smješten Savjet MZ Krupe na Vrbasu, članovi Savjeta raspravljali, ispred objekta su se okupili predstavnici Centra za životnu sredinu, banjalučki ribolovci i planinari. Oni su aplauzom pozdravili odluku Savjeta.

Centar za životnu sredinu

“Ovo je još jedna pobjeda mještana Krupe. Očekivali smo da će se ovo desiti jer bi gradnja HE imala najveći uticaj upravo na ovu lokalnu sredinu. Ali, mi želimo da se i građani Banjaluke izjasne i da Skupština grada posluša glas svih građana, ne samo Mjesnih zajednica koje su direktno pogođene, odnosno mjesnih zajednica u slivu rijeke Vrbas.” rekao je Viktor Bjelić iz Centra za životnu sredinu.

On je dodao da bi odbornici trebali imati u vidu kakvo je rapoloženje građana Banjaluke po pitanju gradnje Hidrolektrana. Oni moraju, kaže Bjelić, uzeti u obzir da su građani Banjaluke prije desetak dvanaest godina jasno rekli NE projektu gradnje HE na Vrbasu.

Sportsko ribolovno društvo

Odluku je pozdravio i član UO SRD Banjaluka Bojan Šurlan, koji je takođe s nestrpljenjem očekivao konačni stav Savjeta MZ Krupa na Vrbasu.
“Mladica može biti spašena samo ako spriječimo gradnju brana i HE na Vrbasu. Ribolovci na velikom jezeru Bočac godinama nisu zabilježili ulov mladice. To sve govori. Drago mi je što su članovi Savjeta MZ Krupa rekli NE hidroelektranama i što ćemo i dalje imati priliku da zaštitimo mladicu.” kaže Šurlan.

Planinarsko društvo Kozara

“Ovuda prolazi jedna od najpoznatijih planinarskih staza VIA Dinarica. Potapanjem Grebenske klisure i jedna njen dio bi nestao. Veoma sam zadovoljna što je Savjet MZ Krupa na Vrbasu ovako glasao i što su se usprotivili gradnji HE”, rekla je Tamara Pantoš, član PD Kozara iz Banjaluke.

Podsjećamo da su, za razliku od Krupe na Vrbasu, savjeti Mjesnih zajednica Rekavice, Krmine i Karanovac podržali gradnju HE Krupa niska. Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić ranije je rekao da će se o gradnji HE izjašnjavati i Skupština grada Banjaluka.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!