Privreda

Vučić, Erdogan i Dodik otvaraju radove na auto-putu Beograd – Sarajevo

Radovi na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo, odnosno na izgradnji dionice kroz Srbiju, Sremska Rača-Kuzmin planirani su za jun, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

– Izgradnja auto-puta Beograd-Sarajevo važna je ne samo za Srbiju i BiH, nego i za cijeli region. Naš strateški cilj je povezivanje s regionom, što uz ekonomsku i političku stabilnost i infrastrukturni razvoj znači i bolji život naših građana. Očekujem od svih vas punu posvećenost da se neophodna dokumentacija pripremi i radovi na dionici Sremska Rača-Kuzmin započnu u junu, u prisustvu tri predsjednika – Aleksandra Vučića, Tajipa Erdogana i Milorada Dodika – rekla je Mihajlovićeva.

U saopštenju iz kabineta ministarke navodi se da je komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju dionica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, Puteva Srbije i turske kompanije Tašjapi potpisan 19. decembra 2018.

Podsjeća se da je dionica Sremska Rača-Kuzimin duga oko 17 kilometara, a vrijednost radova oko 220 miliona evra, dok je dionica Požega-Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrijednost radova je oko 830 miliona evra.

Izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo, Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa autoputem Beograd-Šid, kao i saobraćajnicom preko Požege, navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije, koji su investitor projekta, Milutin Ignjatović, direktor Saobraćajnog instituta CIP, kao i projektant i predstavnik turske kompanije Tašjapi, koja će izvoditi radove.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!