Sport

Fajnal for juniorske ABA lige počinje u subotu

Utakmicom Crvene zvezde i Igokee u subotu (12.30) počinju polufinalni okršaji fajnal fora juniorske ABA lige u košarci, dok se u drugom duelu sastaju mlade snage Cedevite i Cibone (15).

“Igosi” u Slavonski Brod putuju sa željom da pokažu da su zasluženo među četiri najbolje mlade ekipe u regionu.

“Ogroman je uspjeh što se naš tim nalazi na završnici ABA lige za igrače do 19 godina. Ideja KK Igokea je da u kontinuitetu zasluži priliku da igra na turnirima ovog tipa. Uspjeli smo da se kvalifikujemo na fajnal for, te ćemo pokušati kroz dobru igru, u svrhu razvoja mladih igrača, da predstavimo KK Igokea i ovaj tim u najboljem izdanju. Naš tim ove godine igra različita takmičenja i po uzrastu i težini. Paralelno igramo juniorsko prvenstvo i Prvu ligu Republike Srpske, te juniorsko ABA takmičenje koje je turnirskog tipa”, kaže Aleksandar Ćikić, trener Igokee.

Sve četiri ekipe imaju šta da pokažu i publika će moći da vidi kvalitetnu juniorsku košarku, navode iz Igokee.

“Očekuju se kvalitetne utakmice, jer se radi o ekipama koje imaju kontinuitet u kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama, pogotovo sa ovim uzrastom.

Kvalifikacioni turniri su pokazali da se radi o sistemski selektovanim momcima, dobro treniranim i vođenim timovima. Svi igraju vrlo brzo, sa različitim pojedincima i sigurno potentnim mladim košarkašima, koji bi trebalo u budućnosti da zaigraju seniorsku ABA ligu”, dodaje Ćikić.

Titulu šampiona juniorske ABA lige prošle godine osvojila je Mega.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!