Hronika

NAĐENO TIJELO NESTALE STUDENTKINJE ALEKSANDRE: Bila u gradu sa prijateljima, i samo nestala! Izašla iz taksija, pa skočila u Dunav? (FOTO)

Aleksandra je nestala 4. avgusta, nakon što je otišla u kafanu “Lazin salaš” u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu. Aleksandri se svaki trag izgubio oko dva sata iza ponoći, a njena porodica i prijatelji su odmah bili zabrinuti zbog nestanka, pošto, kako kažu, ona nikada ranije nije odlazila a da im se ne javi. Međutim, iste te večeri kada je Aleksandra nestala, očevici su policiji prijavili da djevojka odgovara opisu Aleksandre Božić, četrdeset minuta pošto je ona posljednji put viđena i skočila s Mosta slobode u Dunav.

Loading...

– Prema riječima svjedoka, djevojka je na mostu izašla iz taksija, i odmah preskočila ogradu i skočila u vodu. Odmah su angažovani ronioci žandarmerije, koji su dva dana pretraživali rijeku – kaže naš izvor.

Vijest o nestanku mlade Novosađanke brzo se proširila društvenim mrežama, a njen brat Luka Božić rekao je da je ona u petak s njim izašla u grad.

– Bila je sa mnom u gradu i samo je nestala. Nestanak smo odmah prijavili policiji. Zvao sam sve njene prijatelje, poznanike, objavio na svim društvenim mrežama i niko je nije vidio. Ima dva mobilna telefona, ali je sve vrijeme nedostupna na oba broja. Nikada se nije desilo da tako nestane – rekao je zabrinuti Luka, Aleksandrin brat.

Kako saznajemo, Aleksandra je u petak s bratom i prijateljima izašla u provod u “Lazin salaš” i do dva sata iza ponoći sve je bilo u najboljem redu.

– Bili smo u lokalu, svi smo bili raspoloženi. Ona je u jednom trenutku ustala od stola i otišla. Nikome to nije bilo čudno, jer smo pomislili da je krenula do toaleta. Međutim, kako je dugo nije bilo, zabrinuli smo se i počeli da je tražimo – kaže jedna poznanica nestale djevojke.

Prema njenim riječima, ubrzo su počeli i da je zovu na mobilne telefone, ali su oba broja bila nedostupna.

– To nam je probudilo sumnju da se nešto dešava, jer se ona uvijek javljala na telefon. Kad smo se uvjerili da nije otišla kući niti kod drugarica, njen brat Luka pozvao je policiju i prijavio nestanak. Aleksandra je divna djevojka, nije sklona problematičnom ponašanju, niti se družila sa sumnjivim ljudima. Ona je jedna normalna mlada djevojka i nije imala nikakvih problema – rekla je Aleksandrina poznanica.

Kako saznajemo, Aleksandra Božić je bila student Filozofskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

– Ona je vrijedna i divna osoba. Svako ko je poznavao zna je kao finu, vaspitanu i pametnu djevojku. Zbog toga nikome nije jasno zašto je ovo uradila. Niti možemo da povjerujemo da je to istina. Svi smo se nadali da je živa. Da anđeo kakva je ona bila nikada ne bi tako nešto uradila. Zašto Aleksandra? Zašto? – kaže jecajući prijateljica.

Izvor
Kurir
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!