Banjaluka

„Proljeće u Banjaluci“: „Poeziofon“ ispred NUB RS

U sklopu kulturnog dijela programa „Proljeće u Banjaluci“ u utorak 16. aprila, sa početkom u 12:15 časova ispred Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske javnosti će biti predstavljen „Poeziofon“, koji za osnovni cilj ima popularizaciju poezije, čitanja i lijepe književnosti uopšte.

Osnovna karakteristika „Poeziofona“ jeste to što čini specifičnu ambijentalnu mikrocjelinu koja je dostupna građanima u toku cijelog dana. Pored slušanja poezije, zainteresovani će na ovom mjestu moći da sjednu, predahnu i porazgovaraju. Kompletan projekat je realizovan uz angažman domaćih umjetnika i stručnjaka, a dugoročnost i aktuelnost „Poeziofona“ osigurana je mogućnošću mijenjanja zvučnog sadržaja.

Loading...

U periodu nakon predstavljanja „Poeziofona“ posjetioci će imati priliku da čuju djela petorice istaknutih književnika: Petra Kočića, Ive Andrića, Branka Ćopića, Jovana Dučića i Alekse Šantića.

„Poeziofon“ predstavlja projekat NUB Republike Srpske, koji je sufinansirao Grad Banja Luka.

 

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!