Kultura

Srbija sa Nevenom Božović u finalu Evrosonga

TEL AVIV – Predstavnica Srbije na ovogodišnjem Evrosongu u Tel Avivu Nevena Božović plasirala se sinoć u finale tog takmičenja, koje se održava u Tel Avivu.

Božović je na 64. “Pjesmi Evrovizije” nastupila pod rednim brojem devet na prvoj polufinalnoj večeri, a publika je predstavnicu Srbije nagradila velikim aplauzom posle izvođenja pjesme “Kruna”, koju je sama napisala.

Loading...

Od 17 zemalja koje su nastupile sinoć, njih 10 je ušlo u finale, koje će biti održano 18. maja.

Pored Srbije, u finale su se plasirale Grčka, Bjelorusija, Kipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija.

Takmičenje je otvorila predstavnica Izraela Neta Barzilaj s pesmom “Igračka”, s kojom je pobijedila na prošlogodišnjem Evrosongu, a zatvorila izraelska pjevačica i jedna od najpoznatijih transeksualnih javnih ličnosti na svetu Dana Internašonal.

Plasman u finale obezbijediće po deset država, koje u dva polufinala osvoje najveći broj glasova.

Njima će se u subotu priključiti i predstavnici takozvane “velike petorke”, koju čine Velika Britanija, Španija, Njemačka, Italija i Francuska, kao i Izrael, koji ima direktan prolazak u finale kao zemlja domaćin.

Tokom prve polufinalne večeri publika je mogla da čuje numere izvođača, koji predstavljaju dvije članice “velike petorke” – Španiju, Francusku i domaćina Izrael.

Ovogodišnji, 64. “Evrosong” održava se pod sloganom “Usudi se da sanjaš” (Dare to Dream).

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!