Svijet

Otkriveni novi simptomi virusa korona

Grupa ljekara iz Singapura otkrila je nove simptome novog virusa korona. Rezultati istraživanja objavljeni su u časopisu “Lanset”.

Prema njihovim podacima, nekim pacijentima u početku je dijagnostikovana groznica denga. Pacijenti su se žalili na groznicu i osip. Oni pri tome nisu imali simptome tipične za virus korona.

Loading...

Liječenje groznice denga nije pomoglo i pacijenti su počeli da se žale na teško disanje, a dodatno su testirani i na virus korona. Analize su pokazale pozitivne rezultate.

Ljekari su apelovali na kolege da ozbiljno pristupe dijagnozi, podsjetivši da nepravilno liječenje predstavlja prijetnju za javno zdravlje.

Denga groznica je infekcija koju izaziva denga virus. Komarac prenosi (ili širi) virus denge. Denga groznica je takođe poznata pod nazivom “groznica koja lomi kosti”, jer izaziva toliko snažne bolove da oboljeli imaju osjećaj da im neko lomi kosti.

Novi virus korona

Kineske vlasti su 31. decembra 2019. obavijestile Svjetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhan u centralnom dijelu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti – to je virus korona 2019-nCoV (2019-nCoV), koji je kasnije zvanično nazvan Covid-19.

Ukupan broj zaraženih dostigao je 110 hiljada u 104 zemlje, od čega je 81 hiljada u kontinentalnoj Kini. Od novog virusa korona umrlo je 3.136 ljudi u Kini, a skoro 60 hiljada je ozdravilo.

Najteža situacija među evropskim zemljama je u Italiji: broj zaraženih premašio je 9.100 ljudi, od kojih je 463 umrlo. U Rusiji je virus potvrđen kod 20 osoba. Vlasti su preduzele različite mere kako bi spriječile dalje širenje.

(Sputnjik)



Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!