Hronika

Sarajlija zgrtao pare na glasnicima koje nije smio prodavati

BANJALUKA – Potvrđena je optužnica protiv Sarajlije Aleksandra Veselinovića (38), direktora sarajevske firme “S-list”, koja ga tereti da je, iako nije imao ovlaštenje za prodaju službenih glasnika, te dokumente prodao brojim institucijama i preduzećima u RS.

Loading...

Terete ga za zloupotrebu ovlaštenja u privredi, kojom je, kako se zaključuje, svom preduzeću “ugrabio” 8.330 maraka.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, Sarajlija je optužen da je pravio više narudžbenica i otpremnica po kojima firme naručuju “Službeni glasnik RS”, “Službeni glasnik BiH” i “Službene novine FBiH”.

“Narudžbenice i otpremnice pravio je iako je znao da ih preduzeća nikada nisu naručila te je na osnovu tako sačinjenih narudžbenica s neistinitom sadržinom napravio i fakture”, navedeno je u optužnici.

Sudeći po optužnici, neke institucije i preduzeća su potom platili službene glasnike, dok je bilo i onih koji to nisu učinili.

“Optuženi je 27. oktobra 2014. godine napravio narudžbenicu i otpremnicu na ime naručioca, jednog banjalučkog fakulteta, na iznos od 780 KM, a fakultet je potom platio 912,60 KM”, navodi se u optužnici.

Zanimljivo je da ga terete da je fakturu napravio i za jedan dom zdravlja, ali mu je plan propao.

“Napravio je narudžbenicu i otpremnicu za Dom zdravlja na iznos od 1.950 KM, po osnovu kojih je ispostavljena faktura koja nije plaćena”, piše u optužnici.

Još je interesantnije to što se, kako ga optužuju, na njegovoj meti našao i jedan banjalučki sud, ali je i to naišlo na neuspjeh, jer novac nije uplaćen.

Poslao je, zaključuje se po optužnici, fakture i ministarstvu u Vladi RS, ali ni njih nije uspio unovčiti.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!