Politika

Dokument o zajedničkom djelovanju u ponedjeljak

Formiranje Savjeta ministara Bosne i Hercegovine lideri HDZ-a BiH, SDA i SNDS-a najavili su do kraja marta.

Loading...

Preduslov je usaglašavanje zajedničke izjave o budućem djelovanju, koju je trebao sačiniti Bakir Izetbegović.

BHRT saznaje da bi taj dokument trebao biti završen do ponedjeljka.

SDA i partnerske stranke trebaju preuzeti tri Bošnjačke pozicije i poziciju iz reda ostalih u Savjetu ministara. Prioriteti su ministarstvo finansija, ministarstvo odbrane i ministrastvo inostranih poslova. Slična interesovanja ranije su iznijeli i u HDZ-u BiH.

Preduslov za formiranje Savjeta ministara je usaglašavanje zajedničke izjave, o djelovanju koju je sačinio Bakir Izetbegović. Lidija Bradara sadržaj izjave nije željela komentarisati, ali kaže da se ona isključivo odnosi na Savjet ministara. O mogućim imenima u Savjetu ministara predsjednik SNSD- a Milorad Dodik ističe da se još ne može govoriti, ali kao pedsjedavajući Savjeta će sigurno biti predložen Zoran Tegeltija.

Model konstituisanja Savjeta ministara Bosne i Hercegovine poznat je. Predsjedavajući će biti Srbin, a ministarstva će biti podijeljena po principu tri Bošnjaka, tri Srbina i tri Hrvata. Ako je vjerovati datim obećanjima, vlast na državnom nivou trebali bi imati do kraja marta. (Vijesti.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!