Sport

Porodica Borac sve bliža formiranju sportskog društva

​Sportsko društvo Borac skoro sigurno će svjetlo dana ugledati ove godine jer iz klubova okupljenih oko ove ideje ističu da su odavno zasukali rukave i vrijedno rade. Jedna od ideja je da svi klubovi ovog društva imaju zajedničku trofejnu salu gdje će svi zaljubljenici u sport na jednom mjestu moći da vide trofeje koje je osvojila porodica Borac.

Loading...

Ideja o formiranju sportskog društva Borac stara je decenijama, ali čini se da realizacija nikada nije bila tako blizu. Krajem prošle godine 10 klubova kojima je zajedničko ime Borac potpisali su inicijativu o osnivanju sportskog društva, a od utorka ova porodica bogatija je za još jednog člana jer se ideji priključio Plivački klub. Inicijativu su potpisali Fudbalski, Rukometni, Košarkaški, Odbojkaški, Kuglaški, Vaterpolo, Ženski rukometni, Atletski, Teniski i Stonoteniski klub.

Inicijativni odbor je već imao nekoliko sastanaka, a na posljednjem održanom u utorak predstavljen je prijedlog budećeg statuta, a uskoro bi klubovi trebalo da glasaju o izgledu amblema.

“Svi naporno radimo, ali želimo da budemo temeljni i ono što je najbitnije u svim odlukama je da budemo jednoglasni. Imamo Prijedlog statuta i želimo da ga još ‘pročešljamo’ prije nego što ga stavimo na glasanje. U narednih desetak dana ćemo imati i prijedlog amblema. Nakon toga ćemo podnijeti prijavu Osnovnom sudu u Banjaluci kako bismo registrovali sportsko društvo. Sve bi trebalo da završimo ove godine”, rekao je Nenad Talić, predsjednik Inicijativnog odbora, koji je dodao da je svih 10 klubova jednoglasno prihvatilo ulazak PK Borac u društvo.

Sastanak je održan u trofejnoj sali RK Borac M:tel, što je bila jedna simbolična poruka.

“Borac M:tel ima šta da pokaže. Željeli smo da sve podsjetimo koliko trofeja ima samo ovaj klub”, kazao nam je Talić, koji je naglasio da su u planu mnogi zajednički projekti među kojima je teretana, zajedničko vozilo, ali i:

“Želja je da napravimo jednu trofejnu salu u kojoj će turisti, ali i svi zaljubljenici u sport moći na jednom mjestu da vide mnoge domaće i međunarodne trofeje. Tu su trofej prvaka Evrope, Mitropa kup, trofeji osvojeni u Jugoslaviji, BiH i Republici Srpskoj… Svi bi imali priliku da vide šta je Borac sve osvojio”, rekao je Talić.

On je naglasio da zna da ima još klubova sa imenom Borac koji još nisu uključeni u ovu priču te je dodao da su svi dobrodošli. Zaključio je da je prezadovoljan činjenicom da su predstavnici svih kluba istrajni da do kraja privedu ovu, kako kaže, pozitivnu priču:

“Svi živimo za Borac, a ne od Borca.”

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!