Društvo

Davor Dragičević: Državo, nisam se rodio da bi svoje dijete prije sebe ukopao! (VIDEO)

Aktivisti grupe Pravda za Davida i građani koji ih podržavaju i večeras su se, okupili na banjalučkom Trgu Krajine, ili kako ga oni zovu Davidovom trgu, u znak protesta što ni nakon osam mjeseci nije otkriveno ko je ubio Davida Dragičevića (21).

Otac stradalog mladića – Davor Dragičević večeras je po 259. put poljubio sinovu sliku.

Loading...

“259. dan na tvom Trgu. Državo, nisam se rodio da služim tebi da nosim teret i budem tvoj rob. Nisam se rodio ni njega želio da dođe na ovaj svijet da ga moram prije sebe ukopati. Državo, misliš da ću šutiti? Neću Dodik, neću Cvijanović, neću Lukaču ubico! Nisam se rodio da mi ubijete dijete. Moje srce bez pravde za njega izdržati neće preko godine dana.

Neću stajati poslije 7. aprila 2019. godine. Život ovakav bez pravde za mog Đakca i procesuiranja meni ne treba. Dosta je bilo, a stajat ću do 7. aprila!

Kada bi sine i vaskrsnuo, ne bi me mogao ni sputati ni odgovoriti. Pare mi ne trebaju, ništa mi ne treba… Nemam ni unučad od tebe. A, ti državo, posut ću te svu pepelom ne budeš li mi dala ono što tražim… Ubice, proslavite Novu godinu i Božić sa svojim porodicama posljednji put u ovoj godini. Oproštaja i zaborava nema nikada”, poručio je Dragičević.

Prisutni su i večeras zapjevali pjesmu Klinac u getu, svojevrsnu himnu ovog protesta.

Izvor
radiosarajevo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!