Banjaluka

Naselje Mjesec: Pljusak napunio podrume vodom

Obilni pljuskovi koji su zahvatili grad u noći između subote i nedjelje donijeli su nevolju stanovnicima u Ulici Krajiških brigada, jer su im poplavljeni podrumi i prizemlja šest kuća a u drugim objektima voda je bila došla do pragova.

Intervenisali su i pripadnici vatrogasne brigade koji su pumpama izbacivali vodu iz objekata. I to nije prvi put jer svaka jača kiša donosi veliku brigu za sve one koji žive blizu pasarele uz sam zapadni tranzit neposredno uz Gerijatrijski centar.

Loading...

Mali broj šahtova koje ulične bujice brzo začepe te loši kanalizacioni odvodi po riječima stanovnika predstavljaju dugogodišnje nerješive probleme, kojima se ne nazire kraj.

Iza stanovnice Ulice Krajiških brigada Vesne Babić je besana noć jer su se ona i članovi njene porodice borili sa kišnim potocima.

– Garaža je bila pod vodom a prava je sreća da nije prodrla u kuću. Moram da zahvalim vatrogascima koji su nam priskočili u pomoć. I tako je sa svakim većim padavinama. Između jedan i dva voda je ušla u kuću, veliki je problem jer smo mi najniži pa se voda slijeva. Šteta nije velika jer smo sve na vrijeme digli, a i ne držimo vrijedne stvari u njoj upravo zbog poplava. Bujice nam donose probleme godinama a starije komšije kažu da je tako decenijama. Nadležne institucije bi ovo trebalo što je prije moguće i dugoročno da riješe. – kazala je Babićeva za Glas Srpske.

I starici Stani Barašin noć uoči krsne slave Đurđevdana, voda nije dala priliku da zaspi.

– Sve je poplavilo u stanu, voda nam je ušla iza ponoći. Cijevi koje su urađene od kad je prošla pasarela nama predstavljaju veliki problem. Šahtovi ništa ne mogu pomoći a stavili su i uže cijevi da stvar bude još gora. Stvari smo uspjeli da iznesemo. Moramo se obratiti nadležnim kako bi ovo nekako bilo riješeno – kazala je Stana Barašanin.

Nadu Antonić jak pljusak upozorio je da na vrijeme pozove Vatrogasnu jedinicu koja je pumpama uspjela spriječiti veću poplavu.

– U kuću mi je pet puta prodirala voda u posljednje četiri godine. Vatrogasci su nas spasili. Za pet minuta voda uđe u kuću kada krenu jake padavine. Kada odvodi ne primaju vodu, nastane katastrofa. Mi smo u našoj kući poučeni iskustvom namještaj digli na nožice od 20 centimetara, samo su nam problem ležajevi i tepih, ali moramo biti stalno u pripravnosti – kazala je Nada Antonić.

Zamjenik starješine vatrogasne jedinice Banjaluka Aleksandar Majstorović kazao je da su pravovremeno intervenisali i uspjeli da otklone vodu sa kućnih vrata ugroženih kuća, pored nekoliko intervencija koje su te noći imali.

Motike

U Motikama vjetar je polomio nekoliko stabla, a bujični potok prijetio je da poplavi domaćinstava, ali je sa smanjenjem pljuska i padavina opasnost na sreću mještana prošla. Ovo naselje često se nalazi na ivici poplava kada su velike kišne padavine u pitanju.

(glassrpske.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!