Politika

Ko će iz Doboja u novu Vladu RS, Jerinić ili Bukejlovićeva?

Umjesto u Narodnoj skupštini RS, Nina Bukejlović iz SDS-a mogla bi svoje mjesto da dobije u Vladi RS, i to kao ministar iz Doboja, a za istu poziciju ozbiljno konkuriše još jedan kadar te stranke, Boris Jerinić, aktuelni zamjenik ministra odbrane BiH.

Ko će od njih dvoje biti ministar i koje ministarstvo će voditi u naredne četiri godine, u SDS-u nismo uspjeli juče doznati jer na naša pitanja upućena Borisu Jeriniću, koji je i član Glavnog odbora SDS-a, nismo dobili odgovor.

Jerinić je u utorak prisustvovao sastanku Obrena Petrovića, dobojskog gradonačelnika, i Milorada Dodika, lidera SNSD-a i člana Predsjedništva BiH, pa se moglo naslutiti da je on prvi kandidat za ministarsku poziciju.

“On je iskusniji od Bukejlovićeve, na prošlim izborima je osvojio poslanički mandat kojeg se odrekao, a onda je četiri godine bio zamjenik ministra, tako da vjerujem da će Jerinić biti ministar”, smatra naš izvor.

Međutim, ništa manje šanse se ne daju ni Bukejlovićevoj, koja je u fokusu zbog kompenzacionog poslaničkog mandata jer je otkriveno da se pred lokalne izbore 2016. godine izjasnila kao Srpkinja, a za opšte izbore kao Bošnjakinja.

U Doboju se spekuliše da će bez obzira na ishod sage o nacionalnoj pripadnosti ona “sigurno dobiti neku poziciju u Banjaluci”.

“Bukejlovićeva je apsolutno lojalna Obrenu Petroviću i u koga bi drugog mogao imati više povjerenja nego u nju? Ona bi išla za ministra kao Bošnjakinja i dobila bi neko od četiri ministarstva na čijem čelu su Bošnjaci”, tvrdi naš izvor, te dodaje da je Bukejlovićeva po zanimanju arhitekta, ali da nema mnogo iskustva u struci, te je teško povjerovati da bi mogla rukovoditi resorom koji je blizak njenom obrazovanju.

Juče nismo uspjeli stupiti ni sa Bukejlovićevom u kontakt.

Ministarsko mjesto dobojskom SDS-u je nagrada za podršku njihova dva poslanika Nebojše Marića i Danijela Jošića u Narodnoj skupštini RS budućoj skupštinskoj većini na čelu sa SNSD-om, iako Obren Petrović, lider ovdašnjeg SDS-a (a koga je juče iz stranke isključio Vukota Govedarica) i poslanik u bh. parlamentu, tvrdi da ništa nisu tražili zauzvrat.

“To je neupitna podrška i u NS RS i u parlamentu BiH, i nemamo mi nikakvih traženja, zahtjeva, nego imamo da se nastavi ovakva podrška koju smo do sada imali”, izjavio je Petrović nakon sastanka sa Dodikom.

Izvor
NN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!