Banjaluka

„Banja Luka ljudskog lica“: Predstavljeni dosadašnji rezultati

24.12.2019.25.12.2019.„Banja Luka ljudskog lica“: Predstavljeni dosadašnji rezultati

 

Gradonačelnik Igor Radojičić, prisustvovao je večeras u Domu omladine promociji projekta „Novo mlado lice grada povezuje…“, u okviru kojeg su udruženja građana predstavila svoje dosadašnje rezultate u okviru platforme “Banja Luka ljudskog lica”.

Radojičić je naglasio da “Banja Luka ljudskog lica”, kao jedinstven projekat, obuhvata niz sadržaja za brojne građana za koje se smatralo da zaslužuju posebnu pažnju.

-Radi se o djeci, mladima, starijim sugrađanima, licima sa poteškoćama u razvoju i tu su nam partneri veliki broj udruženja građana – naglasio je on.

Jedan od segmenata tog programa jeste i revitalizacija Doma omladine, u kome je  nekoliko nevladinih organizacija počelo sa razvijanjem više projekata za mlade.

-Cilj nam je da je ovaj prostor stalno pun, da mladi nađu za sebe različite sadržaje – naveo je Radojičić.

Grad će, kako je najavio, nastaviti ovaj projekat i u narednoj godini, kada će raspisati javne pozive po više linija za različite projekte sa prioritetima na kategorije građana za koje smatramo da zaslužuju posebnu pažnju.

Večeras su se predstavili i mladi koji su u proteklom periodu prošli obuke o javnom nastupu i zagovaranju. Večerašnji program organizovao je Perpetum mobile – Institut za razvoj mladih i zajednice Banja Luka.

Izvršni direkor ove organizacije Ilija Trninić kazao je da je prikazan i dokumentarni film “Tamo”, koji na malo drugačiji način prikazuje ovo društvo.

-Dakle, cilj večerašnjeg programa jeste da se javnost upozna o različitim sadržajima i servisima koje pružaju organizacije civilnog društva u okviru “Banje Luke ljudskog lica”. Ovo je jedan dobar primjer saradnje Grada i udruženja građana – zaključio je Trninić.

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!