Politika

Zvaničnici sa Ivancovim; Srpska pokazala efikasnost u formiranju vlasti (FOTO)

Republika Srpska prva je u BiH sprovela izborne rezultate, te konstituisanjem Vlade i usvajanjem budžeta i Programa ekonomskih reformi pokazala da se formiranje vlasti može odvijati brzo i efikasno, istakla je danas u Banjaluci predsjednica Srpske Željka Cvijanović tokom razgovora sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Srpskoj i BiH, s akcentom na formiranje vlasti nakon proteklih opštih izbora, saopšteno je iz kabineta predsjednice Cvijanović.

Loading...

Kako je navedeno, Srpska, kao i u prethodnom periodu, prednjači u odnosu na ostale u BiH, te očekuje da će što prije biti pristupljeno procesu formiranja vlasti na svim nivoima u BiH.

Cvijanovićeva je informisala Ivancova o pripremama za obilježavanje Dana Republike – 9. januar, koji će biti obilježen svečano i dostojanstveno pod sloganom “Ponosna i vječna”.

Ona je zahvalila Ruskoj Federaciji za odličnu saradnju sa Republikom Srpskom za vrijeme njenog mandata kao predsjednika Vlade, te izrazila uvjerenje da će visok stepen saradnje biti nastavljen.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je tokom razgovora sa ambasadorom Ruske Federacije u BiH Petrom Ivancovim da je Srpska u zakonskom roku prva u BiH formirala sve organe vlasti u skladu sa rezultatima opštih izbora čime je potvrdila stabilnost, funkcionalnost i odgovornost prema građanima.

Čubrilović je na sastanku održanom u Banjaluci naglasio i da je Narodna skupština donijela sve najvažnije akte neophodne za nesmetano funkcionisanje društva.

Ivancov se sastao i sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem.

Ivancov i Višković
Ivancov i Višković

Petar Ivancov se sastao i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Ivancov i Dodik
Ivancov i Dodik

Sastanak je održan u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH u Banjaluci.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!