Svijet

Rusija blokirala saopštenje SB UN o Idlibu

NJUJORK – Rusija je blokirala saopštenje Savjeta bezbjednosti UN o sirijskom Idlibu, koje su pripremili Kuvajt, Njemačka i Belgija, izjavio je neimenovani diplomatski izvor.

Izvor za TASS navodi da je Rusija blokirala saopštenje Savjeta bezbjednosti UN kojim se strane u Siriji pozivaju da potvrde privrženost sporazumima o prekidu vatre u okviru memoranduma Rusije i Turske, potpisanog 17. septembra 2018. godine.

Loading...

“Saopštenje je bilo neuravnoteženo i nisu pomenuti teroristi koji djeluju u tom području”, ističe izvor blizak Savjetu bezbjednosti UN.

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Veršinin učestvovao je prošle sedmice na sastanku Savjeta bezbjednosti UN o Siriji tokom kojeg je ponovio privrženost Rusije rusko-turskom memorandumu i istakao da je neophodno uložiti dalje napore da se unište terorističke organizacije koje su i dalje aktivne u Idlibu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!