Kultura

Kćerka Brusa Lija ostvarila očev san

​Šenon Li, kćerka legendarnog glumca i majstora borilačkih vještina Brusa Lija, izjavila je da je konačno napravila televizijsku sagu o borilačkim vještinama kakvu je želio njen otac.

Nova serija pod imenom “Ratnik” je predstavljena svjetskoj javnosti početkom ljeta, a scenario za ovo ostvarenje postoji još od 1971. godine kada je njen otac bio na vrhuncu karijere u Holivudu. On je tada pokušao da razvije TV šou koji je trebalo da se zove “Ratnik”. Radnja serijala prati imigranta iz Kine koji posjeduje borilačke vještine i koji dolazi u SAD krajem 19. vijeka. On tada biva uvučen u rat rivalskih frakcija kineskih četvrti širom Amerike. Brus Li je tada zamislio sebe u glavnoj ulozi serijala “Ratnik”, međutim američki studio kojem je ponudio ovaj scenario je rekao kako Amerika još nije spremna za film u kojem će glavnu ulogu tumačiti Azijat. Brus Li je nakon ovoga bijesan otišao u Hong Kong, gdje je snimio filmove “Zmajeva šaka”, “U zmajevom gnijezdu” i “Na zmajevom putu”, koji su mu osigurali vječnu slavu. Zahvaljujući ovim filmovima svaki tinejdžer na svijetu je želio da ima poster Brusa Lija u svojoj sobi, a filmovi su sinhronizovani na nekoliko svjetskih jezika. Popularnost ovih ostvarenja je porasla još više kada je zvijezda umrla pod nerazjašnjenim okolnostima 1973. godine u 32. godini.

Loading...

“Ja sam odrasla uz ovu priču. Moj otac je stvorio sopstvenu seriju i ponudio produkcijama u Americi, međutim oni su odbili jer niko nije bio spreman na vodeću azijsku ulogu”, rekla je Šenon Li.

Ona je dodala da je scenario otkrila prije više od 20 godina kada joj je majka poslala očeve lične stvari u Los Anđeles.

“Bilo je nekoliko velikih kutija sa spisima. Dok sam ih pregledala naišla sam na scenario za seriju ‘Ratnik’. Bilo mi je tako drago što ti spisi još postoje”, istakla je Šenon.

Priznaje da tada nije bila spremna da ponudi ovaj materijal nekoj produkciji, sve dok nije dobila poziv od režisera serijala “Brzi i žestoki” Džastina Lina, koji je izrazio interesovanje za ovaj scenario. Ovaj režiser je u rad na seriji koja ima 10 epizoda uključio i Džonatana Trupera, koji je tvorac supernasilne krim-sage “Banshee”. Glavnu ulogu u seriji “Ratnik” tumači britanski glumac azijskog porijekla Endru Koji, koji je pred početak snimanja istakao da je pred njim bio veliki izazov da glumi u ulozi koja je bila namijenjena Liju, te da je ovaj glumac bio njegov veliki idol.

Sama Šenon Li je istakla da je jako zadovoljna scenariom, te da su režiseri ostvarili san njenog oca.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!