Sport

Premijer liga se vraća u Višegrad

Odbojkašice He na Drini iz Višegrada krupnim koracima koračaju ka tituli prvaka Republike Srpske i plasmanu u elitni rang bh. odbojke. Višegrađanke su trenutni lider prvenstva sa maksimalnim brojem pobjeda nakon 13 kola i 38 bodova.

Da su ove sezone dominantne u Prvoj ligi RS, pokazale su i prilikom gostovanja kod ekipe Glasinca. Nedjeljni derbi riješile su u svoju korist rezultatom 3:0.

Pred početak sezone u ekipu se nakon višegodišnjeg igranja za ekipu Jahorine vratila Natalija Filipovac, što je predstavljalo veliko pojačanje za “višegradske vile”.

“Odlučila sam da se vratim u svoj matični klub. Trenutno sve ide po planu, vodeća smo ekipa prvenstva, još smo bez poraza i imamo namjeru da tako i završimo sezonu i da se plasiramo u Premijer ligu, gdje objektivno i zaslužujemo da igramo. Ekipa je, moglo bi se reći, mlada, sa nekoliko starijih i iskusnijih igračica, ali se razlika u godinama i ne primijeti tokom igre, jer pomažemo jedne drugima”, kaže Filipovac, inače rođena Užičanka sa stalnom adresom u Višegradu, gdje je završila osnovnu i srednju školu.

Ovu simpatičnu 25-godišnjakinju put je 2013. godine odveo u Pale, kada se pridružila ekipi Jahorine, s kojom je kasnije osvojila titulu prvaka RS te ostvarila zapažen rezultat osvajanjem petog mjesta u Premijer ligi. Odbojku je, kako kaže, zavoljela još kao mala odlazeći na utakmice OK He na Drini.

“Počela sam trenirati u četvrtom razredu osnovne skole, kod trenera Nade Komad, gdje sam naučila prve odbojkaške korake. Nakon omladinskih kategorija, polaskom u srednju školu prebačena sam u prvi tim, da bih onda 2013. godine počela studirati ekonomiju i tako počela nastupati za ekipu Jahorine”, ističe Filipovac, koja igra na poziciji libera.

Nako što je ostavila značajan pečat u dresu Paljanki, vratila se u svoj grad kako bi pomogla ekipi da nakon jedne sezone pauze ponovo izbori povratak u Premijer ligu, gdje će imati za cilj da budu standardni premijerligaš.

“Još je rano govoriti o Premijer ligi, ali je svakako jedan od ciljeva da u narednim sezonama pokažemo da nam je mjesto u bh. eliti”, zaključila je jedna od najboljih igračica Višegrađanki, koja slobodno vrijeme koristi za spremanjem ispita i druženja sa drugaricama.

Nakon 13 odigranih kola odbojkašice He na Drini su vodeće sa 38 bodova, osam više u odnosnu na drugoplasiranu Inovu i čak 14 više od trećeplasiranog Glasinca.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!