Politika

Vlada će razmotriti moguće intervencije u vezi sa cijenom goriva (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović najavila je da će Vlada u četvrtak, 14. juna, razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cijenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

Cvijanovićeva je naglasila da u određenim situacijama postoji prostor da se interveniše bez obzira na otvoreno tržište i pravila tržišne ekonomije.

Loading...

“U određenim situacijama, vrlo jasno propisanim, možete da intervenišete. Poznato je da su ovdje bile donošene određene odluke ograničenja marže kada je riječ o pojedinim namirnicama za opštu upotrebu”

podsjetila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila žaljenje što je cijena goriva povećana, ali i pojasnila da je jedno povećanje bilo u vezi sa akcizama, a nakon toga povećanja koja su uslovljena cijenom na globalnim tržištima, na šta Srpska nije mogla da utiče.

Komentarišući proteste zbog cijene goriva na saobraćajnicama u pojedinim lokalnim zajednicama Srpske, Cvijanovićeva je rekla da svako ima pravo da izrazi nezadovoljatvo, ali da ne podržava situaciju u kojoj je zbog toga blokiran saobraćaj i onemogućeno pacijentima, bilo da su u ambulantim ili civilnim vozilima, da dođu do zdravstvenih ustanova.

Ona je navela primjer blokade kružnog toka na zapadnom tranzitu koji vodi prema Univerzitzetskom kliničkom centru Republike Srpske.

“Takođe, imate ljude koji se bave ozbiljnim poslovima i moraju da stignu negdje u određeno vrijeme. Niko nema pravo da mu zakrči prolaz da stigne i odradi svoj posao”

navela je Cvijanovićeva.

Ona je ponovila da podržava svakoga da izrazi svoje mišljenje, ali da ne podržava da se na taj način blokira većina koja drugačije misli.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!