Banjaluka

Centralna gradska ulica tokom vikenda pješačka zona

U okviru vizije Banje Luke kao mjesta gdje se promovišu zdrav način života, ekologija i održivi razvoj, i ove godine, tokom ljetnog perioda, subotom i nedjeljom će centralna gradska ulica biti pretvorena u pješačku zonu – kažu iz Gradske Uprave.

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve

– Početak je predviđen za ovaj vikend, odnosno od 18.00 časova u subotu 16. juna pa do 5.00 časova u ponedeljak 18.juna. Ulica kralja Petra I Karađorđevića će na dijelu od hotela Bosna do Ulice Marije Bursać biti zatvorena za sve četvorotočkaše, odnosno biće pretvorena u pješačku zonu u kojoj će moći slobodno se kreću pješaci i igraju mališani – saopštava se iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Novitet je da će u novofomiranoj pješačkoj zoni biti organizovan dodatni sadržaj. U subotu sa početkom u 19.00 časova će biti organizovana rolerijada, odnosno škola rolanja za djecu od četiri do 14 godina, a obuku će voditi Škola sporta „Kasper“ sa licenciranim instrukturom.

Iz nadležnog odjeljenja najavljuju da će tokom narednih vikenda u pješačkoj zoni biti organizovan niz aktivnosti i dodaju da se sa ovom aktivnošću, sistemom za iznajmljivanje bicikala, punjačima za električna vozila, izgradnjom teretana u prirodi i staze za trčanje u Parku Mladen Stojanović, Banja Luka jasno opredjeljuje za promociju zdravog načina života i razvoj nemotorizovanog saobraćaja.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!