Društvo

Trivić: Planiran upis 11.500 djece u program pred polazak u školu

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u ovoj godini planira upis oko 11.500 djece u program pripreme pred polazak u školu koja nisu imala priliku da pohađaju ustanove predškolskog vaspitanja i obrazovanja, rekla je danas resorni ministar Natalija Trivić.

Trivićeva je, nakon sastanaka sa direktorima javnih i privatnih predškolskih ustanova, rekla novinarima u Banjaluci da će Ministarstvo posebnu pažnju posvetiti prigradskim i ruralnim područjima i raditi na decentralizaciji programa tako da predškolsko obazovanje bude dostupno svoj djeci.

Loading...

“Djeca imaju jednako pravo na obrazovanje”, naglasila je Trivićeva.

Ona je dodala da je na današnjem sastanku bilo riječi i o primjeni novog pravilnika o uslovima i načinu upisa djece sa poteškoćama u razvoju u predškolske ustanove koji prvi put definiše način njihovog upisa.

Predsjednik Aktiva direktora predškolskih ustanova Srpske Vukomir Stanković rekao je da su ministru predstavljeni problemi u ovoj oblasti koji se odnose na podzakonske i zakonske akte, te da smatra da Ministarstvo treba finansijski pomoći vrtiće u manjim sredinama gdje lokalne uprave nemaju dovoljno sredstava za tu namjenu.

Stanković je istakao i da program pripreme djece pred polazak u školu treba biti obuhvatniji i u njega uložiti više sredstava.

On je dodao da je Zvornik, gdje je on direktor Vrtića `Naša radost`, u ovaj program uložio mnogo uz podršku Ministarstva.

Stanković je najavio da će u Zvorniku uskoro, otvaranjem novog vrtića, biti ukinute liste čekanja na upis.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!