Svijet

Španija povukla fregatu, ne želi napad na Iran?

MADRID – Španija je danas saopštila da je privremeno povukla fregatu iz borbene grupe na čelu sa SAD u Pesijskom zalivu, što ukazuje na diplomatske razlike između Evrope i Vašingtona u odnosu prema Iranu, javlja “Reuters”.

Špansko Ministarstvo odbrane nije navelo razloge za povlačenje fregate “Mendes Nunjes” sa 215 mornara, a prema riječima portparola, vršilac dužnosti ministra odbrane Margarita Robles će kasnije danas objasniti motive.

SAD su poslale nosač aviona i bombardere B-52 na Bliski istok kao odgovor na navodne prijetnje Irana američkim snagama u regionu.

Američki predsjednik Donald Tramp, takođe, želi da presječe izvoz nafte kako bi izvršio pritisak na Teheran da obustavi svoj nuklearni program.

Dok Evropska unija dijeli zabrinutost SAD u vezi s djelovanjem Irana u Siriji, ona podržava nuklerani sporazum s Teheranom ih 2015. godine, iz koga je Tramp povukao SAD.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!