Sport

Počinje finalna serija za prvaka BiH u košarci: Široki i Spars za titulu

Finalna serija za prvaka BiH između košarkaša Širokog i Sparsa počinje večeras (20 časova). Oba tima su plasmanom u finale ispunili cilj, izborili plasman u ABA ligu 2, a sada će se u seriji na tri pobjede boriti za šampionsku titulu, koja, osim pehara, ne donosi više nikakve pogodnosti, s obzirom na to da prvak BiH ne ide u ABA ligu.

Prednost domaćeg terena imaće Široki, koji je Ligu 6 završio na prvom mjestu ispred Sparsa.

Loading...

”Prije početka sezone smo istaknuli da nam je cilj Liga 6. Pomalo smo kasnije podizali ljestvicu i pojačali se na mjestima koja su bila neophodna i, evo, u ovoj trećoj utakmici izborili smo plasman u drugu ABA ligu. Nadamo se da neće biti promjena, drago mi je da smo vratili regionalno košarkaško natjecanje na ‘Pecaru’ i u Široki Brijeg”, rekao je predsjednik Širokog Igor Jelčić.

Trener košarkaša Širokog Danijel Jusup kaže da sada razmišljaju samo o finalu.

“Drago mi je da se trud i rad isplatio, dečki su bili dobri, izvršavali su sve obaveze koje su se pred njih postavljale, vjerovali su u to što rade i to nam se na određeni način vratilo. Zbog svog potencijala, radnih navika i odnosa prema radu zaslužuju da igraju u jednoj razini više. To klub i grad zaslužuju s obzirom na to koliko je doprinio u afirmaciji dok se stvarala ABA liga”, rekao je Jusup i pozvao potpunu koncentraciju na mečeve sa Sparsima, jer kako kaže: “ABA liga 2 nigdje neće pobjeći.”

Sparsi su u dosadašnjem dijelu sezone odigrali čak 60 utakmica, a nema sumnje da će okršaji sa Širokim biti veliki izazov.

“Nakon ulaska u finale, nismo imali mnogo vremena za slavlje, odmah smo se počeli pripremati za protivnika. Mislim da uz angažman i želju svih momaka, možemo pružiti dobru partiju i pobijediti”, poručio je prvotimac Sparsa Nemanja Protić.

Druga utakmica igra se u nedjelju u Sarajevu, a treća sljedećeg četvrtka u Širokom Brijegu.

Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na svojoj posljednjoj sjednici potvrdio je ono što se danima spekulisalo, a to je da Siniša Kovačević više nije sportski direktor muške reprezentacije BiH. Kovačeviću je istekao mandat, a zamjeralo mu se što je uporedo imao funkciju u drugom klubu, u ovoj slučaju Igokei. Takođe, definisan je i sistem takmičenja za narednu sezonu u domaćem prvenstvu u kojem će ponovo svoje mjesto među 12 ekipa zauzeti Igokea.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!