Politika

Dodik: Sramni pokušaji prekrajanja istorije o Jasenovcu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da “sramni pokušaji u Hrvatskoj”, da koncentracioni logor Jasenovac – najstrašnije mjesto stradanja srpskog naroda, “pretvore” u radni logor, govore koliko ih to boli.

“Oni su tamo pobili Srbe. Ubili su ogroman broj naših ljudi. Bivša Jugoslavija se solidarisala sa tim stradanjem, jer nije izdvojila krivce za tako nešto”, rekao je Dodik novinarima u Romanovcima kod Gradiške.

Loading...

Prema njegovim riječima, Jasenovac je ostao stalno skriven od stručne i političke javnosti u svijetu i zadatak ove generacije jeste da dođe do te istine.

On je podsjetio da jevrejski izvori u “Jad Vašemu” u Jerusalimu govore da je u Jasenovcu ubijeno pola miliona ljudi, od čega je 35.000 Jevreja, a da su ostalo Srbi i Romi i dodao da mu je vodeći izraelski stručnjak za Holokaust rekao da nikakvi falsifikati ne mogu da promijene da je u tom logoru smrti ubijeno 500.000 ljudi i da je Jasenovac bio jedinstven i po tome što je imao logor za djecu.

Kako je ocijenio, taj pokušaj falsifikovanja istorije nije nepoznat, ali se stradanje ne može minimizirati.

“To je bio logor smrti, Jasenovac je najstrašnije mjesto stradanja srpskog naroda, a oni mogu da oko toga plasiraju razne laži”, rekao je Dodik.

Izvor
Tanjug
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!