Sport

Đoković spasio dvije meč lopte, i otišao u polufinale Rima

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale masters turnira u Rimu, poslije preokreta i pobjede nad Argentincem Huanom Martinom Del Potrom (2:1).

Po setovima je bilo 4:6, 7:6 (6), 6:4. Meč je trajao tri časa, i završen je u ranim jutarnjim časovima u subotu, ali vrijedilo je biti na Centralnom terenu Rima, jer viđena je bespoštedna borba i na kraju pobjeda srpskog tenisera, koji sada vodi u međusobnim mečevima 16:4.

Prvi set otišao je na stranu Del Potra (4:6), iako po igri to nije tako izgledalo. Đoković je u četiri servis gema Argentinca propustio čak šest brejk prilika, dok je Del Potro iskoristio mali pad u igri broja jedan, i jednim brejkom riješio set u svoju korist.

Ipak, najljepši poen seta pripao je Đokoviću, koji je nakon razmjene, uspio da lobuje gotovo dva metra visokog Argentinca.

I u drugom setu sličan tenis, Đoković propušta brejk lopte, ali ipak prvi dolazi do prednosti, servira na 5:3 za set, međutim, Del Potro uzvraća i set odlazi u tajbrejk. Argentinac vrlo brzo dolazi do dvije meč lopte (6:4), ali Srbin tada pokazuje zašto je već godinama najbolji igrač planete, i sa četiri vezana poena izjednačuje u setovima na 1:1.

Đoković će se za finale boriti sa Dijegom Švarcmanom, koji je u dva seta “preslišao” Keija Nišikorija, a taj meč na programu je u 20.00 časova.

U prvom polufinalu sastaju se Rafael Nadal i Stefanos Cicipas, što će biti repriza njihovog meča iz Madrida.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani spomenuti Nadal.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!