Banjaluka

“Vodovod” apeluje: Štedite vodu, izvorište Subotica presušuje

Praznici su stigli, ali nažalost mještani koji gravitiraju izvorištu Subotica, posebno oni u naseljima Pavlovac, Šibovi i Koprivnjak, mogli bi ostati bez vode, jer je ovaj izvor gotovo presušio.

U “Vodovodu” su rekli da je zbog nepovoljnih hidrometeoroloških uslova došlo do značajnog smanjenja kapaciteta izvorišta Subotica i da rapidno opada.

“Apelujemo na sve potrošače koji se vodom snabdijevaju s izvorišta Subotica, a posebno one na Pavlovcu, Šibovima i Koprivnjaku, da racionalno troše vodu, kako ne bismo bili primorani da zbog smanjenja izdašnosti izvorišta uvodimo restrikcije vode”, kazali su u “Vodovodu”.

S ovog izvorište vodom se snabdijevaju naselja Subotica, Donji i Gornji Pervan, Goleši, Čokori i Pavlovac.

Neđeljko Milošević, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Goleši, kaže da mještani ovog i okolnih naselja probleme s vodosnabdijevanjem imaju najčešće zbog obilnih padavina, te da to sada sigurno nije razlog zbog kojeg bi moglo doći do prekida u snabdijevanju vodom.

“Ukoliko sada dođe do prekida u vodosnabdijevanju to je možda zbog nedostatka padavina koje su možda dovele do suše”, rekao je Milošević.

Dodao je da je vodovod koji vodi s izvorišta Subotica star i trošan jer datira još iz vremena Austrougarske.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!