Privreda

Klokić: Srpska ima veliku šansu na tržištu Sankt Peterburga

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić izjavio je sinoć da Srpska ima veliku šansu na tržištu Sankt Peterburga, gdje je nedavno otvoreno njeno Trgovinsko predstavništvo.

Klokić je rekao da je riječ o veoma stabilnom tržištu sa gotovo sedam miliona stanovnika.

Loading...

On je pojasnio da će Kancelarija Republike Srpske u Sankt Peterburgu funkcionisati u sklopu Predstavništva Srpske u Ruskoj Federaciji, čiji je sjedište u Moskvi.

“Cilj jeste da se Republika Srpska još više predstavi u Sankt Peterburgu s obzirom da je međusobna saradnja unazad par godina veoma aktivna, kao i da se privreda Srpske još više uveže sa privredom Sankt Peterburga”, rekao je Klokić za Alternativnu televiziju.

On je zahvalio upravi Sankt Peterburga, od kojih je Srpska dobila prostor za Kancelariju.

“Svi koji su zainteresovani da sarađuju sa Sankt Peterburgom u raznim oblastima, ne samo u privredi, nego i kulturi, sportu i obrazovanju, dobrodošli su na adresu kancelarije u kojoj mogu da predstave svoje ideje kako bi tu saradnju još više produbili”, rekao je Klokić.

On kaže da je Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske stalna adresa za komunikaciju sa Kancelarijom u Sankt Peterburgu.

“Ruska Federacija je jedan od najznačajnijih stranih investitora u Republici Srpske poslije Srbije, drugi po veličini strani investitor, što je veoma značajno za nas. Ti ljudi žele da budu partneri Republici Srpskoj i uvijek ističu da su naši prijatelji”, rekao je Klokić.

On je podsjetio da Republika Srpska trenutno ima osam predstavništava u inostranstvu i kancelariju u Sankt Peterburgu, koji su otvoreni s ciljem predstavljanja njene privrede, kulture, obrazovanja i sporta.

Govoreći o formiranju nove vlade Republike Srpske, Klokić je istakao da će ministarstvo na čijem je čelu biti reorganizovano i nosiće naziv ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju.

“Evropski put će biti značajno intenziviran, jer početkom naredne godine očekujemo da BiH dobije kandidatski status kada će i biti više obaveza za Republiku Srpsku i BiH. Tek onda slijedi pravi posao u vezi sa obavezama koje postavlja EU”, rekao je Klokić.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!