Društvo

Kakvo nas vrijeme očekuje sljedećih dana?

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje promjenljivo oblačno i hladno vrijeme, uglavnom bez padavina.

Tokom noći će biti pretežno oblačno, mjestimično sa provejavanjem snijega, u višim krajevima sa slabim snijegom, a ujutro će u većini predjela biti suvo i oblačno, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Loading...

Tokom prijepodneva očekuje se smanjenje oblačnosti i sunčani intervali, a jedino ostaje promjenljivo oblačno u planinskom pojasu. Ponegdje uz sunčano vrijeme će se javljati sumaglica, a u kotlinama i magla.

Uveče i tokom noći na ponedjeljak doći će do povećanja oblačnosti, a na krajnjem zapadu i sjeverozapadu počeće da pada slab snijeg.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je oblačno vrijeme uz snijeg, koji će krajem dana postepeno slabiti, a jedino će u niskoj Hercegovini padati kiša te prelaziti u susnježicu i snijeg prema visokoj Hercegovini.

Jutarnja temperatura vazduha od minus šest do minus jedan, na jugu do dva stepena, u višim predjelima oko minus 12 stepeni, a najviša dnevna od minus dva do dva, na jugu do šest, u višim predjelima od minus sedam stepeni Celzijusovih.

Temperatura u 13 časova: Ivan Sedlo minus šest, Han Pijesak, Kalinovik, Čemerno, Bjelašnica minus pet, Sokolac, Mrakovica, Sokolac minus četiri, Nevesinje, Sarajevo minus tri, Mrkonjić Grad, Šipovo, Gacko, Bugojno minus dva, Rudo, Krupa na Uni, Bihać, Gradačac, Livno, Ribnik, Tuzla minus jedan, Višegrad, Bijeljina, Prijedor nula, Srbac, Novi Grad, Doboj, Banjaluka, Foča, Brčko, Mostar, Srebrenica, Zvornik jedan, Bileća, Široki Brijeg dva, Neum četiri, Trebinje pet stepeni Celzijusovih.

Visina snježnog pokrivača u Republici Srpskoj u 13 časova: Ribnik 40, Mrkonjić Grad 36, Han Pijesak i Bijeljina 34, Krupa na Uni 32, Mrakovica 31, Doboj 29, Banjaluka 27, Foča, Novi Grad i Zvornik 23, Sokolac 22, Srebrenica, Prijedor i Srbac 21, Gacko četiri centimetra.

Ponedjeljak: Jutro će biti oblačno i veoma hladno, ponegdje tmurno s niskim oblacima ili maglom oko rijeka i u kotlinskim predjelima.

Tokom dana padaće slab snijeg, a u Hercegovini kiša. Prema večeri prestanak padavina.

Jutarnja temperatura vazduha od minus šest do minus dva, na jugu do dva stepena, a u višim predjelima do minus 12, a najviša dnevna od minus dva do dva, na jugu do pet, u višim predjelima od minus četiri stepena Celzijusova.

Utorak: Jutro će biti oblačno, hladno i mjestimično sa slabim snijegom na istoku.

Ponegdje tmurno s niskim oblacima ili maglom oko rijeka i kotlinskim predjelima. Tokom dana doći će do djelomičnog razvedravanja, pa će biti sunčanih intervala, suvo i hladno.

Jutarnja temperatura od minus osam do minus tri, na jugu oko minus jedan, u višim predjelima do minus 12, a najviša dnevna od minus jedan do tri, na jugu do šest, a u višim predjelima od minus tri stepena Celzijusova.

U srijedu će preovladavati vedro i veoma hladno vrijeme. Ponegdje na sjeveru oko rijeka, u centralnim predjelima i na istoku po kotlinama i na visoravnima s maglom.

Tokom dana sunčano i prohladno, uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost. U pojedinim kotlinskim predjelima i oko rijeka magla će se zadržavati i tokom dana.

Jutarnja temperatura od minus devet do minus tri, na jugu oko minus jedan, u višim predjelima do minus 12, a najviša dnevna od minus jedan do tri, na jugu do osam, u višim predjelima od minus dva stepena Celzijusova.

Izvor
srpska cafe
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!