Društvo

Započet projekat besplatnih sportskih sekcija

U 26 banjalučkih osnovnih škola, u septembru ove godine, počela je realizacija projekta „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“ koji sprovode diplomirani profesori fizičkog vaspitanja i sporta bez radnog iskustva u struci.

U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport ističu da će projekat trajati godinu dana, te da će iduće sedmice sportskim sekcijama biti uručeni i sportski rekviziti koje je Grad nabavio u proteklom periodu za ove potrebe.

-Putem javnog poziva, izabrano je 27 profesora u 26 osnovnih škola na teritoriji grada. Prije objavljivanja javnog poziva, u 26 osnovnih škola obavljene su ankete u kojima su učestvovali banjalučki osnovci, njih oko 10.000, koji su imali priliku da se izjasne kojim sportovima žele da se bave – rekao je načelnik odjeljenja Dragan Banjac.

Grad je nedavno potpisao i ugovore sa profesorima koji će sprovoditi nastavu, a obezbijeđene su i naknade za njihov rad. Iz nadležnog odjeljenja podsjećaju da je cilj ovog projekta da se omogući učenicima osnovnih škola da kroz povećan broj izabranih sportskih aktivnosti budu fizički angažovani tokom čitave školske godine, da se bave sportskim aktivnostima prema svojim afinitetima i mogućnostima, te da stvore naviku bavljenja sportom i fizičkim aktivnostima tokom cijelog života.

-Projekat je potpuno besplatan, a njegovom realizacijom omogućavamo i profesorima fizičkog vaspitanja sticanje radnog iskustva. Namjera je da se što veći broj učenika uključi u sistem školskih sportskih takmičenja te da se kroz te aktivnosti prepoznaju talenti za određene sportove – zaključio je Banjac.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!