Društvo

Humanost na djelu: Konobarica nahranila promrzle migrante u Banjaluci

Promrzle migrante, njih trideset dvoje, koje je danas legitimisala banjalučka policija na željezničkoj stanici, nahranila je konabarica Slađana Morić iz obližnjeg lokala.

Ona im je, kako saznaju Nezavisne, kupila kroasane i kifle. Kaže da je i sama bila u toj situaciji, jer je i ona prošla izbjeglički put. Promrzli migranti uglavnom nisu bili raspoloženi za priču s novinarima, a jedan od njih je rekao da su imali problema s novcem, pa su se zato zaustavili u Banjaluci.

Loading...

Migranti su stigli u ranim jutranjim satima i zadržani su u holu stanice. Kako saznajemo, najprije su u Bihaću kupili kartu za Banjaluku, a nakon što su stigli policija ih je kontrolisala.

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, potvrdila je da su na željezničkoj stanici uočena 32 migranta, a policija je izašla na teren po zaprimljenoj prijavi oko sedam časova.

“Pet migranata je predato Terenskom centru Službe za poslove sa strancima u Banjaluci, jer nisu imali potvrde o iskazanoj namjeri za podnošenje zahtjeva za azil od strane Ministarstva bezbjednosti Bosne i Hercegovine”, istakla je Markanovićeva.

Prema njenim riječima, ostali migranti su nastavili kretanje prema Bihaću, Gradišci i Sarajevu.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!