Društvo

Ukrali SKUPOCJENI “AUDI” po narudžbi iz Srbije, a JEDAN POGREŠAN KORAK ih je razotkrio

Banjalučka policija rasvijetlila je krađu skupocjenog „audija A5“ i uhapsila četvoricu muškaraca, te pronašla sporno vozilo, potrđeno je za Srpskainfo.

Loading...

Prema našim informacijama uhapšeni su Nikola Mirić (33) iz Beograda, te Bojan Malešević (31), Nikola Popović (29) i Milan Kosić (20) svi iz Banjaluke.

Njih policija sumnjiči da su ukrali pomenuto vozilo vlasništvo Z. B., a čija je vrijednost procjenjena na oko 30.000 maraka.

Izvor blizak istrazi pojasnio je da je „audi“ ukraden 24. marta sa parkinga u Bulevaru Živojina Mišića u naselju Borik, a dva dana kasnije policija ga je pronašla u Boškovićima kod Laktaša.

On je pojasnio da oni vjerovatno nisu znali kako da otključaju i ukradu vozilo, pa su smislili drugi način krađe.

Vozilo je ukradeno tako što su ga lopovi tako zaklučanog natovarili na kamion za šlepanje, koji su prethodno unajmili.

Upravo im je to bio pogrešan korak, jer je to bilo ključno za njihovo otkrivanje.

– Na mjestu krađe inspektori su pronašli tragove struganja na asfaltu kakve obično ostavljaju kamioni za šlepanje. Zatim su oni pregledali više nadzornih kamera, kako bi pronašli šlep kamion sa „audijem“. Ubrzo su na snimcima identifikovali upravo to što su tražili. Uz pomoć daljih kamera pratili su kratnje tog kamiona i to je dovelo do pronalaska vozila i hapšenja osumnjičenih – istakao je izvor iz istrage.

Daljom istragom je utvrđeno da je vozilo ukradeno po narudžbi i da su najvjerovatnije duže vremena u Banjaluci tražili upravo „audia A5“.

– Plan im je bio da se to vozilo proda u Srbiji. Beograđanin je bio angažovan za krađu u kojoj su s njim učestvovali Malešević i Popović koji je zajedno s Kosićem skrivao vozilo. Za krađu pomenutog vozila trebali su dobiti 5.000 evra – navode u PU Banjaluka.

Te pare su trebali podijeliti između sebe u zavisnosti od toga šta je ko radio u ovoj krađi.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović rekla je da su četiri osobe uhapšene zbog teške krađe „audija“, a koji je pronađen u Boškovićima kod Laktaša.

– Vozilo će u narednom periodu biti vraćeno vlasniku. Sa svime je upoznat dežurni tužilac, a istraga se nastavlja kako bi se utvrdilo da li se i druga lica mogu dovesti u vezu sa tim krivičnim djelom – pojasnila je Markanovićeva.

Poznati policiji

Uhapšeni Nikola Mirić i Bojan Malešević poznati su policiji od ranije, jer su do sada više puta hapšeni.

Mirić je u Srbiji više puta privođen i osuđivan zbog razbojništava i teških krađa. Malešević je osuđivan zbog oštećenja tuđe stvari, teške krađe i nanošenja tjelesnih povreda.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!