Sport

Kombi za đake u Šipovu, kamen temeljac za sportski kamp

Kombi za prevoz učenika olakšaće put do škole u Strojnicama nadomak Šipova. Od 62 đaka koji pohađaju OŠ “Rade Marjanac” većina putuje, pa će im siguran prevoz dobro doći kaže direktor. Zahvaljuje predsjednici Republike koja je danas uručila ključeve vozila. 

“Slobodno mogu reći da smo mi škola na točkovima, mali je broj djece u blizini škole svega 25 odsto u blizini centralne škole, u Strojicama, dok je u sastavu škole, područno odjeljenje Babići, Novo selo, Srpski Kupres gdje ne bi mogli obavljati ni jedan jedini čas bez prevoza”, kaže direktor OŠ “Rade Marjanac”, Mirko Piljić.

Bezbjednost djece na prvom je mjestu, poručuje predsjednik Republike Srpske Željkla Cvijanović. Zato se, kaže, nije dvoumila oko ove pomoći. Novac za kombi izdvojen je iz predsjedničkog budžeta.

“Naravno da sam zadovoljna što sam reagovala na neki način, odmah kad mi se ukazalo na tu potrebu da se za djecu mora obezbijediti novi kombi, izdvojila sam 50.000 KM da bi djeci bilo ugodno i bezbjedno da stignu do škole”, kaže predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović.

Položen je i kamen temeljac za izgradnju spotskog kampa “Stevan Marković”. Od koristi će biti đacima ali i svima onima koji žele da se bave sportom, posebno borilačkim vještinama. U izgradnju se kreće zahvaljujući donaciji Vlade Srbije od 200.000 maraka. Ovaj kraj ima potencijala a to će i nakon izgradnje kampa posebno doći do izražaja, poručeno je iz Šipova.

“Kad kažem da je prva faza, to je 100.000 evra koji dolaze iz Srbije, da bi se napravile osnovne pretpostavke da bi ovaj kamp funkiconisao, a za sve druge stvari ja sam se dogovorila sa načelnikom,  da ćemo mi kako budu dolazile nove faze onda ćemo mi to zajedno raditi dakle lokalna i republička vlast”, kaže Cvijanovićeva.

“Početak investiranja, i početak pravljenja priče, sportskog kampa, koji će biti jedinstven u RS tog tipa, za borilačke vještine, a vjerovatno će u nekoj budućnosti kamp pratiti smještajne kapacitete, sadržaji, bungalovi, hoteli i neki smještajni kapaciteti koji će moći da zadovolje potrebe sportista koji se budu ovdje kako trenirali tako i takmičili”, kaže Milan Kovač, načelnik opštine Šipovo.

U Šipovo je do sad uloženo oko 35 milona maraka. Od toga za lokalnu putnu infrastrukuru samo u prošloj godini izdvojeno je 650 000 hiljada.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!