Sport

De Liht će biti najskuplji igrač Liverpula u istoriji

Iako je za njega zainteresirano nekoliko najvećih evropskih klubova, Matijs de Liht je najbliže Liverpulu, piše “Daily Mail”.

Kada se prije par mjeseci pojavila priča da će sjajni 19-godišnji Ajaksov kapiten biti prodan ovog ljeta, Barselona je bila najizglednija destinacija jer će u njoj od sljedeće sezone igrati njegov veliki prijatelj i saigrač Frenki de Jong.

Barsa navodno ne može pratiti ponude koje mladom stoperu šalju ostali klubovi i transfer u redove španskog prvaka praktički je propao.

U novonastaloj situaciji De Liht navodno želi igrati u paru s saigračem iz reprezentacije Virdžilom van Dajkom, a Liverpul bi ga morao Ajaksu platiti oko 70 miliona evra. No da ga nagovori da dođe na Enfild, Liverpul bi morao De Lihta učiniti najplaćenijim igračem u svojoj istoriji.

Liverpul bi morao Holanđaninu ponuditi više od 260.000 funti, čime bi postao najplaćeniji igrač Liverpula ikada, a zarađivao bi više od trenutnih zvijezda Mohameda Salaha i Virdžila van Dajka.

(avaz)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!