Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Identifikovani maloljetnici sa video zapisa vršnjačkog nasilja u Banjaluci

​BANJALUKA – Pripadnici Policijske uprave Banjaluka identifikovali su maloljetnike sa video-zapisa vršnjačkog nasilja na kojem se vidi kako djevojčica napada dječaka na biciklu, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju se navodi da je policija, nakon što je video-zapis u kojem je vidljivo vršnjačko nasilje objavljen u medijima, identifikovali učesnike, te će, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom radu i miru (propuštanje obaveze brige o maloljetniku), nadležnom sudu podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

O svemu su obaviješteni i nadležni organi socijalnog staranja.

Iz Policijske uprave Banjaluka napominju da njeni pripadnici tokom izvršavanja redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti vrše edukaciju nastavnika, učenika i roditelja, s ciljem preventivnog djelovanja, kao i ukazivanja na posljedice vršnjačkog nasilja.

Prije par dana je objavljeni uznemirujući video-snimak na kojem se vidi kako djevojčica napada dječaka na biciklu.

Djevojčica nekoliko puta obara dječaka na zemlju i u jednom trenutku ga je i ošamarila, a on odbija da se brani, što se i čuje na snimku kada to govori.

Ono što je još nevjerovatnije je da starija osoba nagovara dječaka da udari djevojčicu i ne čini ništa kako bi zaustavila nasilje.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button