Društvo

Lukač: Policija Republike Srpske radi za svoj narod, za svoje građane i tako će uvijek i ostati (VIDEO)

U Banjaluci je održana pres konferencija ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača i direktora Policije Republike Srpske Darka Ćuluma.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač istakao je danas na vanrednoj pres konferenciji da je konferencija sazvana prvenstveno da bi se objasnila jučerašnja dešavanja u Banjaluci.

Loading...

– Važno je reći da je 23.000 građana Srpske dalo život za Republiku Srpsku i niko od njihovih porodica nije tražilo da Trg Krajine nosi naziv po njima, ili neke brigade poput 16 Krajiške. Ovdje smo imali jednu zloupotrebu čovjeka i to se više neće tolerisati – poručio je ministar Lukač.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, pozvao je Davora Dragičevića da se smiri i da dopusti da policija i Tužilaštvo rade svoj posao.

“Nadam se da će udaljiti od sebe sve one ljude iz kriminalnog i političkog miljea koji ga samo koriste za svoje ciljeve i nanose mu ogromnu štetu”, rekao je.

– Na Trgu Krajine sve je bilo mirno dok se nisu pojavili opozicioni političari predvođeni Branislavom Borenovićem, Adamom Šukalom i Draškom Stanivukovićem i tada su krenuli napadi na zvaničnike Srpske i policiju – podsjetio je ministar Lukač.

Istakao je da je nakon devet mjeseci održavanja skupa ispred grupe ‘Pravda za Davida’, koji je sve vrijeme bio nelegalan, nije bio prijavljen nikako, odlučeno da se Trg “očisti”.

Rekao je da smo svi “svjedoci da se u zadnje vrijeme sa tog skupa poručuju mnoge uvrede i kletve”.

Dodao je da su grupu iskoristili neki političari i usmjeravali ih u svom političkom cilju.

Ponovio je da je Davoru Dragičeviću poziv za saslušanje pokušao biti uručen, ali je on ignorisao znakove policije da mu isti uruči, te ga je policija nakon toga privela, čijem privođenju se on protivio.

Specijalci nisu bili na Trgu

Lukač je rekao da je na ulicama Banjaluke juče bila prisutna samo jedinice za podršku i redovna policija, da specijalci nisu bili na Trgu ali su bili u pripravnosti ukoliko situacija eskalira.

“Došlo je do toga da se počelo prijetiti djeci, egzekucijom djece. Dobili smo stotine poziva građana koji se žale. Trg je zarobljen”, istakao je Lukač, te dodao da ostaje do daljnjeg zabrana okupljanja ove grupe.

Poručio je da bi grupa “Pravda za Davida” trebala da traži odobrenje za javno okupljanje i da im, ukoliko to urade sa zakonom, niko neće zabraniti da se okupe, ali bez prijetnji i optužbi bilo kome.

“Poručujem im da ne dozvole da ih bilo ko zloupotrebljava”, naglasio je Lukač.

Istakao je da se pokušava na fizički način izazivati policija, “pljuje se po policji, fizički se pokušava ući u Palatu predsjednika i to su stvari koji ne mogu biti tolerisane i niko ne može biti iznad zakona.”

Nije bilo prekomjerne upotrebe sile

Na pitanje novinara da li se osjeća odgovornim za prekomjernu upotrebu sile, Lukač je upitao “Ko je prekomjerno upotrebio silu”?

Naglasio je da sila nigdje nije prekomjerno upotrebljena i da je sila upotrebljena onoliko koliko je bilo potrebno.

Darko Ćulum je upozorio da građani moraju da slušaju naređenja policije!

Na pitanje novinara da je Davor rekao da će i večeras biti održan skup, Lukač je rekao da moraju tražiti odobrenje za skup.

“Ako se okupe bez odobrenja ući će u svjestan sukob sa policijom”, rekao je Lukač, te dodao da neće biti dozvoljeno da se napada policija.

Izvor
SRNANN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!