Sport

Crvena zvezda osvojila šampionsku titulu u ABA ligi

Košarkaši Crvene zvezde su osvojili šampionsku titulu u ABA ligi pobjedom nad ekipom Budućnosti u petom meču finalne serije plej-ofa rezultatom 97:54

Utakmica koja je trebalo da počne u 19.00 je startovala sa gotovo satom zakašnjenja, pošto su igrači gostujuće ekipe napustili zagrevanje jer im grupa navijača Zvezde nije dozvolila da priđu obruču, a potom su im “okupirali” i klupu.

Nešto prije 20.00 je startovao meč i odmah je bilo jasno da se domaći tim bolje snašao u celokupnoj situaciji, iako je prva deonica završena u kakvom-takvom egalu, sa pet poena vođstva na strani Zvezde.

Utakmica je praktično završena do kraja poluvremena, domaći su na krilima Boriše Simanića dominirali pod oba obruča, a o pravom odnosu snaga više od rezultata govori činjenica da su gosti poslije 20 minuta imali timski indeks -1, dok su igrači Zvezde za to vrijeme skupili 62 timska indeksna poena.

Sa 26 poena prednosti je Zvezda otišla na veliki odmor, Budućnost ni u jednom trenutku nije pokazala ni naznaku ekipe koja je spremna da smanji razliku, pa je ona u posljednjoj dionici dostigla i 44 poena.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Kej Si Rivers sa 21 poenom, od toga pet trojki iz osam pokušaja, Boriša Simanić je ostao na 10, koliko je imao i na poluvremenu, a Majkl Odžo je upisao identičan broj poena.

Istakli su se Filip Čović sa 9 poena i 9 asistencija, a sjajne partije, iako se to ne vidi u statistici, pružili su Dejan Davidovac i Mohamed Faje.

Vredi istaći i da je Zvezda najveću prednost stekla u momentima kada je na parketu igrala bez klasičnih plejmejkera i centra, sa Fajeom i Simanićem na mjestima pod obručem, te Dobrićem, Davidovcem i Riversom na spoljnim pozicijama.

U timu Budućnosti nema igrača vrijednih pomena, najefikasniji je bio Noris Kol sa 9 poena, koliko je imao i na poluvremenu, Edvin Džekson, Dejvid Vilijams, Goga Bitadze i Nemanja Gordić su ubacili po 7.

Izabranici trenera Milana Tomića su sjajno šutirali – 17/27 za dva poena, 16/32 za tri, upisali su 27 asistencija.

Na drugoj strani, Budućnost je ubacila svega 11 od 39 šuteva za dva poena i 6 trojki iz 23 pokušaja, uz svega 9 asistencija, a na kraju, Zvezda je imala indeks korisnosti 124, dok su igrači Budućnosti sakupili svega 27 poena.

(NN/b92.net)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!