Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Utvrđen prijedlog programa rada Skupštine za iduću godinu

Kolegijum Skupštine grada Banja Luka na današnjoj sjednici jednoglasno je utvrdio prijedlog program rada gradskog parlamenta za 2019. godinu, sa ukupno 123 tačke dnevnog reda.

-Sigurno je da će i naredna biti kao i ova godina, obimna i sa puno materijala što pokazuje da Gradska uprava radi dosta posla i mi kao parlament pratimo tu dinamiku i tempo – kazao je predsjednik Skupštine Grada Zoran Talić.

Osvrćući se na ovogodišnji rad Skupštine, on je kazao da je do sada razmatrano preko 370 tačaka dnevnog reda i preko 120 podtačaka.

-Još čekamo zadnje zasjedanje za ovu godinu na kojem očekujemo preko 60 tačaka, tako da bismo imali razmatranih preko 400 tačaka tokom 2018. godine – zaključio je Talić.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je veoma zadovoljan radom gradskog parlamenta.

-Po učinku, ovo je bila jedna od boljih godina. Gradski parlament je pratio i u principu doprinosio ukupnom radu Gradske uprave i svemu onom što je ova godina donijela, a bila je vrlo uspješna kada je riječ o investicijama i radovima – naglasio je Radojičić.

On je kazao da gradska administracija priprema materijale za zadnju ovogodišnju sjednicu, koja bi najvjerovatnije trebalo da bude održana 26. decembra, a o čemu će konačnu odluku donijeti u srijedu skupštinski kolegijum.

-Na toj sjednici naći će se brojne godišnje obaveze i planovi za iduću godinu, od budžeta za 2019. godinu i rebalansa za ovu godinu, pa do Strategije razvoja grada za deset godina, svih godišnjih planova po oblastima i regulacionog plana za centralno područje, kojeg radimo godinu i po dana. U svakom sluačju, po sadržaju i obimu predloženih akata biće to jedna od najvećih sjednica – rekao je Radojičić.

Komentarišući prijedlog gradskog budžeta za 2019. godinu, on je rekao da je prijedlog za oko milion KM veći u odnosu na nacrt ovog dokumenta.

– Povećana su sredstva za kulturu, za sport, za saobraćaj i komunalnu oblast. Uglavnom sve ide ka investicijama i svako proširenje okvira budžeta isključivo ide ka investicijama – naglasio je Radojičić i dodao da se čeka izbor Vlade RS, kako bi se sa njima razgovaralo o podršci za krupnije investicione projekte, odnosno one koji se tiču škola, boračko-invalidske zaštite, komunalne infrastrukture i saobraćaja.

Izvor
gradska uprava
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button