Hronika

Zaplijenjena vozila vrijedna 2,5 miliona KM

​BANJALUKA – Oko 1,3 miliona evra, odnosno 2,5 miliona maraka vrijedna su dva lamborginija i jedan ferari, koji su u petak naveče u Banjaluci oduzeti od braće Sanjana Armina i Nermina Ćuluma, te prijedorskog kik-boksera Velida Saleševića.

Potvrdio je to za “Nezavisne” izvor blizak istrazi, nakon što je iz banjalučke policije rečeno da se utvrđuje porijeklo ovih vozila te validnost dokumentacije.

Loading...

“Oni su u petak primijećeni u Banjaluci te pozvani na informativni razgovor. U društvu s njima bile su i dvije djevojke, od kojih jedna Slovenka, koja je predata Terenskom centru Kancelarije za strance BiH”, pojasnio je izvor “Nezavisnih”.

Privedena petorka je istu noć puštena iz prostorija PU Banjaluka.

“A.Ć., N.Ć., S.V., M.R. i T.S. su privedeni s ciljem utvrđivanja njihove povezanosti s izvršenjem krivičnih djela na području koje je u nadležnosti PU Banjaluka. Oduzeta su im vozila radi utvrđivanja porijekla i validnosti dokumentacije. Obaviješten je nadležni organ radi preduzimanja mjera na utvrđivanju carinskog prekršaja”, rekla je za “Nezavisne” Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Braća Ćulum su, podsjetimo, privođeni i prije nekoliko sedmica te ispitani u vezi s ubistvom Slaviše Krunića, poznatog banjalučkog biznismena. Potom su pušteni.

Kako je ranije objavljeno, braća Nermin i Armin Ćulum poznati su policijskim agencijama širom Evrope, a u nekoliko zemalja im je i zabranjen ulazak jer su prijetnja po bezbjednost.

Prema istim izvorima, oni su na čelu bajkerske organizacije “Junajted tribjuns”, koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost za bezbjednost.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!