Hronika

Pojačane kontrole vozača, zabilježeno 1.013 prekršaja

BANJALUKA – Policijska uprava Banjaluka je tokom akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju kontrolisala 1.615 učesnika i evidentirala 1.013 prekršaja, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako je navedeno u saopštenju akcenat republičke akcije, koja je vršena na području ove uprave od 7. do 10. novembra, bio je na kontroli nedozvoljene brzine vozila i kontroli prisustva alkohola i droge ili lijekova koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje.

Loading...

U saopštenju se dodaje da je zbog prekoračenja brzine sankcionisano 765 vozača, a da su od ukupnog broja kontrolisanih 694 učesnika podvrgnuta alko-testiranju.

“Kod 248 utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi, od kojih je 37 lišeno slobode i zadržano do istrežnjenja ili oporavka, a imali su više od 1,5 promila u krvi”, navedeno je u saopštenju.

U ovoj akciji izdato je 86 prekršajnih naloga po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a evidentirano je i 50 prekršaja koji su zabilježeni mobilnim radarskim sistemima i uređajem za mjerenje brzine vozila u pokretu.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na vozače da poštuju zakonske propise, prilagođavaju vožnju uslovima na putu, da ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!