Magazin

Bio je najljepši koncept prošle godine, a sada stiže dobra vijest

Genesis je nova premium marka korejskoga giganta koja nezaustavljivo grabi naprijed.

Korejsku marku podjednako cijene kritika i javnost, a njeni modeli redovno osvajaju nagrade kad je riječ o pouzdanosti i zadovoljstvu vlasnika. Zato je prava šteta što su u asortimanu samo limuzine.

A sudeći po dosadašnjim konceptima, potencijal ove kompanije nošene Hyundaijem i Kijom osjetno je veći.

Toga su svjesni i čelni ljudi pa najavljuju širenje game. “U autoindustriji koncepti obično nemaju dug vijek.

 Mi tako ne postupamo i još uvijek radimo na konceptu koji ste vidjeli prošle godine. Vjerojatno ćemo uskoro ići s objavom na tu temu”, rekao je prvi čovjek Genesisa Manfred Fitzgerald za Motoring.

A s obzirom na to da je prošle godine lansiran koncept Essentia, najveća je vjerovatnoća da se radi o tom modelu. Predstavljen je prije godinu dana u Njujorku, a riječ je o luksuznom GT coupeu s električnim pogonom i karbonskim odijelom koji su mnogi proglasili najljepšim konceptom 2018. godine, ako ne u ukupnoj konkurenciji, onda barem kad je Njujork u pitanju.

Ove godine je prikazan Mint, osjetno skromniji, ali vrlo zanimljiv koncept. I njega Fitzgerald želi vidjeti u salonima. “Borit ću se do kraja da imam ovaj auto u proizvodnji, i to u obliku u kakvom ga sada vidite”, rekao je šef Genesisa.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!