Hronika

Vlasnik DGR-a prijavljen da je firmu oštetio za 4,2 miliona maraka

Policija je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijela izvještaj protiv Banjalučanina Danijela Karalića (40), zbog sumnje da je kao direktor banjalučkog preduzeća DGR oštetio tu firmu za oko 4,2 miliona maraka, saznaje se nezvanično.

Sumnjiči se da se o zakon ogriješio od maja 2016. do istog mjeseca ove godine, kada je bio direktor DGR-a i istovremeno imao ovlaštenja u ime firme “Inter MCT”.

Loading...

Konkretno, terete ga da je, mimo zakona, otkazao ugovor o zakupu poslovnog prostora i ugovore koji su bili zaključeni sa preduzećem čiji je direktor, kako bi sa zakupodavcem i dobavljačima zaključio ugovore u ime preduzeća za koje je poslovao po dobijenom ovlaštenju.

“Osumnjičeni je pod izrazito nepovoljnim uslovima zaključio ugovore za kredite, nabavio i prenosio robu sa lagera preduzeća čije je odgovorno lice u posjed preduzeća za koje je poslovao na osnovu ovlaštenja”, saopštili su iz policije.

Sumnjiče ga i da je uzimao i omogućavao i drugim licima uzimanje gotovine pazara iz poslovnih jedinica preduzeća, te odobravao isplate u vidu pozajmica građanima i firmama, a koje nisu vraćene.

“Tim radnjama, osumnjičeni je oštetio preduzeće čije je odgovorno lice za oko 4.230.000 KM, za koliko je stečena protupravna imovinska korist preduzeću po čijim ovlaštenjima je poslovao”, kažu iz policije.

Dodaju da je, kako se sumnja, ne polaganjem pazara i odobravanjem pozajmica uskratio sredstva koja predstavljaju javni prihod, čime je oštećen i budžet Republike Srpske.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!