Banjaluka

Sajam zanimanja u Domu omladine

Sve je spremno za Sajam zanimanja, koji će biti održan 29. maja, sa početkom u 10 časova u Domu omladine.

Sajam je interaktivnog tipa, na kome će se predstaviti banjalučke srednje škole. Srednjoškolci će pokazati na licu mjesta kako koje zanimanje izgleda, te razgovarati sa osnovcima zašto bi trebalo da upišu odrđenu srednju školu.

Loading...

– Gradska uprava i Unija udruženja poslodavaca u partnerstvu s OKC-om organizuju jednodnevni Sajam zanimanja, gdje je predviđeno predstavljanje škola i zanimanja, djeci i roditeljima, te ponuda poslodavaca za stipendiranje učenika, kao i mjesta za obavljanje praktične nastave – naglasio je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac nakon sastanka s nečelnikom Odjeljenja za privredu Radenkom Komljenovićem, predstavnicima OKC-a i Unije udruženja poslodavaca.

Predsjednik Unije udruženja poslodavaca Saša Trivić je rekao da će poslodavci ponuditi stipendije za buduće srednjoškolce i dodao sa su imali sastanke sa upravama škola i poslodavci su spremni da opremaju kabinete za praktičnu nastavu.

U toku Sajma zanimanja biće organizovan okrugli sto “Privrednici i škole – budućnost obrazovanja” na kome će biti predstavljena nova rješenja definisana Zakonom o srednjem obrazovanju.

– Tema je povezivanje privrede banjalučke regije i obrazovnog sistema, modeli saradnje domaćih privrednika i osnovnih i srednjih škola, prakse za učenike, dualno obrazovanje, šta mogu privrednici ponuditi školama, kako da škole unaprijede nastavne planove i programe praksom i teorijom, koji su kadrovi i standardi znanja potrebni privredi – istakao je direktor OKC-a Saša Marković.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!