Hronika

Muškarac iz Bihaća uhapšen zbog krijumčarenja migranata

Muškarac B.E. (30) iz Bihaća uhapšen je zbog prevoza šest osoba iz Eritreje koja su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušla iz susjednih zemalja, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Pripadnici Policijske stanice Bihać uhapsili su B.E. u srijedu, 7. avgusta, na zahtjev Policijske stanice Trnovo zbog sumnje da je krijumčario ljude.

On je osumnjičen da je u ponedjeljak, 5. avgusta, u mjestu Širokari, opština Trnovo, prevozio osobe koje su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušla iz susjednih zemalja.

Osumnjičeni se tom prilikom oglušio o policijsku naredbu da zaustavi vozilo. On je stranim osobama rekao da napuste vozilo, pa se udaljio.

Policija iz Trnova pronašla je šest osoba iz Eritreje, kao i vozilo kojim je upravljao B.E.

Uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH, a na osnovu naredbe Suda BiH, izvršen je pretres automobila.

Tužilaštvo BiH je naložilo da osobe budu predate Službi za poslove sa strancima na dalje postupanje, a nakon dokumentovanja predmeta protiv B.E. bude dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi.

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!