Banjaluka

Obnovljeno 15 škola, radovi na još četiri

Građevinci privode kraju radove na obnovi i sanaciji preostale četiri osnovne škole na gradskom i prigradskom području, u okviru velike ovogodišnje akcije kojom je zahvaćeno 19 školskih objekata, potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

 

Prema njihovim podacima, u okviru ovogodišnje obnove, za koju je iz gradskog budžeta izdvojeno 1,9 miliona KM, rekonstrukcija je završena na 15 škola dok se na njih četiri još izvode radove.

Loading...

Trenutno, radovi su u toku na jednom od najvećih projekata – rekonstrukciji Osnovne škole “Vuk Stefanović Karadžić” u Boriku. Za milion KM, koliko vrijedi ovaj projekat, ova škola će biti “utopljena”, odnosno biće izrađena fasada i zamijenjena kompletna stolarija.

Istovremeno, pri kraju su radovi na proširenju područnog odjeljenja ove škole u Česmi, gdje će biti dograđena dodatna učionica i centralno grijanje. Ove radove incirao je veliki rast broja stanovnika ovog naselja i sve veći broj đaka koja pohađaju ovu školu.

Thumbnail

Do kraja ovog mjeseca trebalo bi da se završi i instalacija platforme za osobe sa invaliditetom u školi “Ivo Andrić”, dok se očekuje i početak radova na zamjeni dijela spoljnje stolarije u školi “Đura Jakšić”.

Jedan od većih poslova u okviru ovogodišnje rekonstrukcije školskih objekata, bila je i sanacija ravnog dijela krova Tehničke škole, koja je završena početkom ovog mjeseca. Popravkom je riješen dugogodišnji problem, zbog kojeg nije bilo moguće koristiti 11 učionica u ovom objektu.

Thumbnail

Uspješno je okončana i sanacija krova na područnoj školi “Milutin Bojić” u Mišinom Hanu, za šta je Grad izdvojio sredstva, te ovih dana okončana zamjena dijela stolarije stradale u ljetošem, olujnom nevremenu.

Bez obzira na to što osnovne škole ne spadaju pod nadležnost gradskih službi, odlučeno je da se uđe u ovaj posao, s namjerom da najmlađi sugrađani dobiju dobre uslove za školovanje. Tako su u ovogodišnjoj akciji, toplije učionice dobili đaci u OŠ “Dositej Obradović”, “Jovan Cvijići”, “Desanka Maksimović”, “Georgi Stojkov Rakovski” i “Vojislav Ilić”, te u srednjoj “Elektrotehničkoj” školi.

Bolje uslove dobili su i učenici škola: “Ivan Goran Kovačić”, “Jovan Dučić” i “Miroslav Antić”, na kojima su rekonstruisani krovovi, te škola: “Branko Ćopić”, “Aleksa Šantić”, “Petar Kočić” i “Sveti Ćirilo i Metodije” u kojima su sanirani mokri čvorovi odnosno dimnjak.

Thumbnail

Poslije više decenija, počelo je i rješavanje problema sa prenapučenom školom “Branko Radičević” na Starčevici. Novcem iz republičkih izvora, pokrenuta je dogradnja osam učionica u ovoj školi, čime bi trebao biti riješen ključni problem ove škole.

Istovremeno, u pripremi je i projekat izgradnje fiskulturne sale za ovu školu.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!