Politika

Borenović: Ne želim da komentarišem Stanivukovićeve poteze

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović nije želio da odgovori na pitanje Srne da li je tačna vijest da predsjednik banjalučkog odbora ove stranke Draško Stanivuković podržava proteste opozicije u Beogradu, a koju su prenijeli pojedini beogradski mediji.

Borenović je rekao da ne može da komentariše, kako kaže, lažne portale i lažne vijesti.

“Ne želim da komentarišem lažne portale i lažne vijesti i sramota je da Javni servis Republike Srpske preuzima nepotpisane lažne informacije sa lažnih portala”, izjavio je Borenović.

Na pitanje novinara Srne da li je lažna vijest da Stanivuković podržava proteste opozicije u Srbiji protiv predsjednika Aleksandra Vučića, Borenović je odgovorio – “ja sam rekao”.

Izvori bliski PDP-u potvrdili su Srni da su izjave Stanivukovića da će podržati proteste protiv Vučića izazvale pometnju unutar PDP-a, te da Borenović, skrivajući svoje namjere, želi jasno izgovorene izjave Stanivukovića da predstavi kao medijske neistine.

Prema saznanjima Srne, i pojedinici iz Gradskog odbor PDP-a Bijeljina, inače simpatizeri Stanivukovića, podržali su njegovu najavu da će ovih dana ići u Beograd i podržati proteste protiv Vučića.

Pojedini mediji u Srpskoj i Srbiji ovih dana objavili su da je Stanivuković otvoreno stao na stranu opozicije u Srbiji i najavio čak i finansijsku podršku organizatorima protesta “Jedan od pet miliona”.

Prema pisanju pojedinih medija, Stanivuković je poslaniku DS-a u Skupštini Srbije Aleksandri Jerkov, prilikom njene nedavne posjete Banjaluci gdje su održali zajedničku konferenciju za novinare, saopštio da je “spreman i finansijski pomoći proteste sa 100 hiljada evra”.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!