Sport

Petar Kurćubić, trener Krupe, ne gubi nadu u opstanak

U sportu se nezahvalno baviti računicama, ali kada ste na dnu i to morate, a naša računica je da nas do luke spasa vodi najmanje šest pobjeda, smatra Petar Kurćubić, šef stručnog štaba Krupe.

Premijerligaš, koji je prethodnih sezona bio u gornjem domu i nerijetko na određeni način krojio sudbinu vodećih ekipa u borbi za titulu ili izlazak u Evropu, ove zime prikovan je za dno. Mnogo je razloga što je ekipa iz kanjona Vrbasa prošle jeseni sakupila samo 15 bodova i u 19 mečeva upisala samo tri pobjede. Glavni je, smatra šef struke, vezan za povrede koje su ih pratile cijelu polusezonu.

Loading...

“Preduga je lista fudbalera koji su zbog povreda pauzirali… Nikola Dujaković, Lazar Marjanović, Miljan Ljubenović, Stefan Nikolić, Saša Nikodijević, Miloš Karišik i Kerim Palić samo su neki od onih koji su pauzirali, čak i po nekoliko meseci. Neki od nabrojanih su još van stroja. Imali smo pravu bolnicu i na to jednostavno nismo imali pravi odgovor. Kada se tome doda odlazak igrača poput Aleksandra Vukotića, Irfana Jašarevića, Elvira Koljića…, onda su loši rezultati bili neminovni. Sve to je uticalo i na pad samopouzdanja, pa smo završili tu gdje jesmo”, kazao je Kurćubić.

Ipak, predaje nema. Iza Krupe su kvalitetno obavljene pripreme. Prostora za napredak još ima, ali Kurćubić vjeruje da će do prve prvenstvene utakmice, 23. februara, na domaćem terenu sa Zvijezdom 09 sve doći na svoje mjesto.

“Test utakmice su nam donijele značajan napredak, ali je isto tako jako važno da su nam pokazale neke greške koje možemo popraviti i popravljamo ih. Ne sviđa mi se što smo imali oscilacija. Primali smo neke golove iz individualnih grešaka. Realizacija takođe može biti bolja, ali sve je to sada puno bolje nego jesenas. Bez obzira što je to teško obećati, ja i dalje vjerujem da se možemo spasiti”, dodao je Kurćubić.

U tome će im pomoći i nekoliko pojačanja. Stigli su stoper Krešimir Jelić, napadači Nikola Mandić, Siniša Babić i Eman Blažević te veznjak Josip Niketek.

“Uz pojačanja, sada su u pravoj formi i neki koji jesenas nisu dovoljno igrali. Tako imamo šest ili sedam fudbalera koji vrhunski mogu odgovoriti svakom zadatku. Nezahvalno se baviti računicama, ali pozicija na kojoj smo tjera nas da malo gledamo i u tuđe dvorište. Pretpostavljam da sa šest pobjeda i uz neki kiks konkurenata možemo do luke spasa u preostalih 14 kola. Vratili smo samopouzdanje, dok nam je otežavajuće što smo pod imperativom. Svaka pobjeda konkurenata nas tjera da mi pobijedimo još jednu utakmicu više. Nadam se da će igrači psihološki biti stabilni”, zaključio je Kurćubić.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!