Hronika

Odbijen prijedlog za priznanje krivice Ibri Ćufuroviću

SARAJEVO – Tužilaštvo Bosne i Hercegovine odbilo je prijedlog sporazuma o priznanju krivice za Ibru Ćufurovića, koji se tereti za organizovanje terorističke grupe i ratovanje na području Sirije, rekao je za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) branilac optuženog.

Senad Dupovac, branilac Ibre Ćufurovića, potvrdio je da Tužilaštvo nije pristalo na prijedlog za sklapanje sporazuma o priznanju krivice prema kojem bi optuženi služio kaznu zatvora od jedne i po do tri godine zatvora.

Loading...

Prema braniocu, sljedeće sedmice je moguć novi sastanak, gdje bi Tužilaštvo predložilo novi sporazum.

Optuženi je, kako je rekao branilac, ponudio i saradnju, pod uslovom da mu se iz Sirije dovedu žena i djeca, podsjeća “Klix.ba”.

Ćufurović se, prema optužnici, tereti da je pod imenom Abu Kasim Albosni učestvovao u terorističkim aktivnostima, pružao pomoć i borio se na strani snaga Islamske države u Siriji, u jedinici “Bejt Komandos”, koja je kasnije promijenila ime u “El Aksa”.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!