Sport

Zvezdina tri iks faktora

estimated reading time: 2 min

Kada neki igrač neočekivano iskoči i na neki način prelomi utakmicu u korist svoje ekipe kaže se da je bio iks faktor. Crvena zvezda ih je sinoć imala trojicu. Povredom Džoa Reglenda više protagonizma dobio je Filip Čović, liderske uloge nikada se nije plašio Dejan Davidovac, a Ognjen Dobrić je još jednom pokazao kvalitet zbog koje je postao i reprezentativac Srbije. 

Oni su vratili Zvezdu u igru nakon što je Partizan imao dvocifrenu prednost. Konačan udarac crno-bijelima zadao je Bili Beron koji je imao sjajnu sekvencu u završnici, ali je cijelu utakmicu odigrao perfektno te za 23 minuta ubacio 23 poena uz samo jedan promašaj za tri.

Da nije bilo povrede Reglenda pitanje je koliko bi prostora Čović dobio. Ovako je hrabro poveo svoju ekipu i dokazao da je bez razloga osporavan. Nije podlegao pod pritiskom, svaka njegova greška je mnogo skuplja od grešaka njegovih saigrača. Cijelu karijeru igra sa teretom na leđima zbog svog prezimena, ali kao da je sinoć sve to bacio u stranu. 

Kreirao je prostor za sebe i ostavljao saigrače u idealnim pozicijima. U tim momentima, inače, odlični defanzivac Aleksej Nikolić nije mogao da ga zaustavi.Čović je u trećem periodu postigao svih 11 poena kojima je dodao i osam asistencija. Kada se na njegovu dobru igru nadovezala erupucija sa klupe Ognjena Dobrića, Zvezda se potpuno vratila u meč. 

Dobrić, koji je vjerovatno trebao da bude lider crveno-bijelih ove sezone, pao je u drugi plan dolaskom iskusnog Stratosa Perperoglua. Dio minuta oduzeo mu je i Kej Si Rivers, pa je ljevoruki košarkaš priliku dobio tek u 27. minutu derbija. Iako je na parketu proveo tek 11 minuta, uspio je da ubaci dvije trojke, odigra dobru odbranu i zajedno sa Čovićem i Davidovcem vodenicu prebaci na Zvezdinu stranu. 

Otkako je dobio priliku kod Dejana Radonjića, svake sezone je Dobrić bio bolji igrač. Specijalizovao se za derbije kao i njegov prethodnik Marko Gudurić. Njih dvojica su najbolji prijatelji i imaju gotovo isti košarkaški put. Možda je ovom partijom momak rođen u Kninu pokazao da zaslužuje više i da je čovjek za veliku utakmice. I na kraju Davidovac. 

Koliko je puta preuzimao odgovornost, svojim prodorima i dalekim trojkama postizao poene kada je najteže. Njegova sezona statistčki je prosječna. Za 15 minuta na parketu ubacuje pet poena. Sinoć je za 23 minuta postigao 18 poena. U završnici nije bježao od lopte tako da i njemu ide veliki kredit za pobjedu Crvene zvezde.

Tomić se poslije utakmice naljutio na pitanje o domaćim igračima koji su iznijeli teren prve polufinalne utakmice.

“Otkako sam došao slušam priče o domaćim i stranim igračima. Stalno mi postavljate isto pitanje. Ja igrače ne gledam na taj način. Pobjeda mi je najvažnija”, rekao je Tomić.

Selektora Srbije Aleksandra Đorđevića sigurno raduju partije Dobrića i Davidovca koji su i dalje mladi igrači i nekoliko puta bili su na spisku nacionalnog tima tokom kvalifikacija. I na drugoj strani zablistao je Vanja Marinković, a Rade Zagorac pokazao da može mnogo i za kratko vrijeme čak i kada je u lošoj formi. Uspjeha nema bez dobrih domaćih igrača, a derbi uvijek izbaci svoje junake. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!