Banjaluka

Mart u znaku kampanje „Za život žena“: Održana prva ženska trka, učesnice pozdravio i gradonačelnik

Uz poruku da svaki dan bude posvećen našim damama

okviru ovogodišnje kampanje „Za život žena“, u Parku „Mladen Stojanović“ održana je i prva ženska trka, koju su organizovali Grad i „Banja Luka maraton“.

Učesnice trke, njih preko 200, pozdravili su gradonačelnik Draško Stanivuković i savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo.

Uz poruku da svaki dan bude posvećen našim damama, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je u Banjoj Luci održana ova prva ženska trka.

-Tokom ove trke naše dame su savladale jednu značajnu prepreku – istrčale su pet kilometara. Mi vjerujemo u jedan novi koncept i način življenja, a to znači da se i ja trudim svojim primjerom da pokažem koliko je značajno bavljenje rekreacijom, trčanjem, uopšte zdrav način života – naglasio je gradonačelnik.

Poručio je da je ova današnja trka samo jedan od događaja, koje Grad sa partnerima organizuje tokom cijelog marta, mjeseca posvećenog pravima žena, te da je kruna kampanje „Za život žena“ – izbor „Najinspirativnije žene“ u oblasti nauke.

-Te najinspirativnije žene su one koje svojim primjerom motivišu druge u svim segmentima života. Ovom prilikom želimo da promovišemo i našu kampanju za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju – istakao je gradonačelnik i u tom pravcu pozvao sve da podrže i kampanju „Od Banje Luke sa ljubavlju“ pozivom na humanitarni broj 1414.

Kada je riječ o današnjoj manifestaciji, namjera je bila da se kroz trčanje, šetnju, priču, smijeh i fantastičnu zabavu, pošalje poruka o važnosti žena i svega onoga čime se one bave. Jedna od učesnica trke bila je i savjetnica gradonačelnika za ekonomske i međunarodne projekte, Valentina Aničić.

Pobjednica ove prve trke, čiji je generalni sponzor bila kompanija „Bingo“ – je Jelena Gajić.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!